Пиесата Мрак на Антон Страшимиров се поставя за първи път

...
Пиесата Мрак на Антон Страшимиров се поставя за първи път
Коментари Харесай

Тончо Токмакчиев в пиесата Мрак на бургаска сцена

Пиесата " Мрак " на Антон Страшимиров се слага за първи път в България. Премиерата е на 16 октомври в Драматичен спектакъл " Адриана Будвеска " в град Бургас. Почти целият състав на театъра е включен в представлението.
В главената роля публиката ще види артиста Тончо Токмакчиев. Той не за първи път гостува на сцената в родния си град.
Пиесата слага шефът на бургаския спектакъл Борислав Чакринов.
" Познавам текста от преди 20 години. И бях впечатлен от актуалното му звучене, макар, че е написан през 1903 година. “ Това сподели Чакринов на конференция във връзка премиерата. Той добави още, че пиесата е проучване върху националния темперамент на българина.
Колкото и тъмно да е заглавието, под него Антон Страшимиров е написал - комедия. Сигурно поради обстоятелството, че действието се развива в едно българско село, където имат вяра на измислени лечители, спасители и гадатели. Село в делиормана, където цар е надалеч, а Бог доста високо.
За основната роля първоначално е поканен артистът Юрий Ангелов, който е отказал заради заболяване. Веднага се е присъединил Тончо Токмакчиев и дружно с цялата натрупа ще кара публиката да мисли, усеща и се смее.
Борислав Чакринов предложения публиката в театъра с думите: " Елата в залата да се посмеем, тъй като смеейки се, човек се прости с предишното си. Да се опитаме да се посмеем дружно. Над себе си! ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР