Пиеса на популярния френски драматург Пиер Шено репетират усилено артистите

...
Пиеса на популярния френски драматург Пиер Шено репетират усилено артистите
Коментари Харесай

Пиеса на Пиер Шено репетират в театъра в Търново

Пиеса на известния френски драматург Пиер Шено репетират интензивно артистите от Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” във Велико Търново. Постановката е с работно заглавие „ Да си богат не е елементарно ”. В нея вземат участие актьорите от трагичния състав Иван Митев, Милен Иванов, Стефка Златкова, Силвия Шекилова, Стефка Петрова, Стоян Борисов и Алфидин Раифов. С тях работи известният сценичен режисьор Юри Статков. Премиерата на спектакъла ще бъде при започване на новия креативен сезон.

Пиесата е писана през 70-те години на предишния век, преведена на към 20 езика и отваря пътя за шеметна интернационална кариера на Пиер Шено. Прекрасен разговор, невероятни комични обстановки, ослепителен комизъм, функции, за които всеки актьор мечтае – това са част от достолепията на пиесата, които са й донесли премия за драматургия на Франция.

Мюзикълът „ Вражалец ” е другото премиерно заглавие, което приготвя екипът на великотърновския спектакъл. Репетициите на спектакъла по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков ще стартират през септември, заяви шефът на МДТ Васил Вълчев. За режисьор е поканен Димитър Шарков, диригент-постановчик ще бъде Игор Богданов, а над сценографията ще работи Лидия Къркеланова. В мюзикъла ще вземат участие артисти, солисти, оркестър, хор и балет на театъра.

Ново историческо заглавие ще има в афиша на храма на Мелпомена в остарялата столица. „ Йоан, синът на Асен ” е името на спектакъла, а създател на сюжета е артистът Иван Митев. Той е съставител и на текста за постановката „ Величието Асеневци ”, която продължава да се радва на огромен триумф измежду публиката в цялата страна.

За трета поредна година през летните месеци търновския спектакъл няма да почива, а ще играе интензивно. Нашата цел е да изкараме публиката от театралните салони и да покажем нашето изкуство на открити подиуми, показа театралният началник.

До края на юли на МДТ предстоят представления навън на „ Няма да платим ” и „ Пипи Дългото чорапче ” във Велинград и Стара Загора. След това театърът потегля на турне с оперетата „ Баядерка ” на Калман. С този театър ще гостува на ловешката средновековна цитадела „ Хисаря ”, както и в летните театри на Карлово, Хисаря и Габрово. Трупата ще показа измежду естествения фон на крепостта „ Царевец ” във Велико Търново мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“ по текст на Добри Войников и музика на Дечо Таралежков. С едно от най-обичаните си заглавия търновският спектакъл ще взе участие за повторно в Летния сезон на българските оперни театри „ Сцена на вековете ”. Представлението е на 27 юли.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР