Пиер Гасли и Брендън Хартли от отбора Торо Росо избраха

...
Пиер Гасли и Брендън Хартли от отбора Торо Росо избраха
Коментари Харесай

Пилоти от Формула 1 подкараха Honda Civic Type R

Пиер Гасли и Брендън Хартли от тима Торо Росо избраха за свои персонални коли Honda Civic Type R. Спортният модел е създаден в английския цех на Honda и идеално подхожда на водачи от Формула 1, без значение дали става въпрос за улиците и автомагистралите, или пистите. Създаден като спортен автомобил за пътя, предходната година Type R се потвърди като най-бързият сериен модел с предно предаване с достижение от 7 минути и 43,8 секунди на Северната дъга на пистата Нюрбургринг.

Това е първият цялостен сезон във Формула 1 както за Гасли, по този начин и за Хартли, откакто през 2017 година водачите участваха надлежно в пет и в четири кръга. Пиер финишира четвърти в Гран При на Бахрейн предишния месец и тогава означи първите точки в конкуренцията освен за себе си, само че и за тима.

Гасли и Хартли имат и други общи неща – и двамата са първенци, като първият от тях завоюва купата в GP2 през 2016-а, а Брендън е повторен международен първенец в сериите по устойчивост, както и победител в " 24-те часа на Льо Ман ".

Французинът Пиер Гасли, приключил втори в японското съревнование Super Formula с тима Mugen, получи автомобила си предишния месец. Придобиването на личен Civic Type R пък връща Хартли в спомените му, защото първият му автомобил в живота е Honda Civic от 1996-а.

Honda показа новия модел с 2.0-литров VTEC TURBO с оптималната мощ 320 кс при 6500 об/мин и оптимален въртящ миг от 400 Нм при 2500-4500 об/мин през 2017 година. Той спринтира от място до 100 км/ч за едвам 5.7 секунди и реализира оптималната скорост от 272 км/ч.

Спортните му индикатори обаче не значат, че автомобилът е неудобен. С багажника си с размер от 414 л с необятен до 1120 отвор и с равно дъно, Civic Type R е е кадърен да придвижва и тежки обемисти предмети.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР