Пиер Гасли бе най-бърз и на втората свободна тренировка за

...
Пиер Гасли бе най-бърз и на втората свободна тренировка за
Коментари Харесай

Дъжд осуети почти цялата P2 в Унгария

Пиер Гасли бе най-бърз и на втората свободна подготовка за Гран при на Унгария, само че дъждът над „ Хунгароринг” сложи доста въпроси без отговор за последния спортен уикенд преди лятната пауза във Формула 1.

В късия „ сух” прозорец на съревнование, на който се организира P2, Гасли с меките гуми реализира най-хубаво време – 1:17.854, с цел да задмине съотборника си в Ред Бул Макс Ферстапен, който бе с медиум и по-бавен с 0.055 сек.

Лидерът в международния шампионат Люис Хамилтън приключи петъчната подготовка, изоставайки на 0,141 секунди от Гасли с гуми „ хард”. Хамилтън взе третото място, като по-рано задаваше темпото в P1 с най-бързата петъчна обиколка. Валтери Ботас финишира четвърти със своя Мерцедес, откакто промяна на мотора го в профил от първата подготовка.

Алекс Албон от Торо Росо направи мощна подготовка, а темпото на „ Хунгароринг” за Ферари не бе доста положително. Шарл Льоклер бе едвам седмият най-бърз в следобедната сесия, а Себастиан Фетел финишира 13-и, въпреки и двамата да направиха серия обиколки на изсъхнало.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР