Пиенето само на една захарна напитка на ден повишава риска

...
Пиенето само на една захарна напитка на ден повишава риска
Коментари Харесай

Една кола на ден увеличава с 31% риска от ранна смърт

Пиенето единствено на една захарна напитка дневно покачва риска от гибел от сърдечни болести и даже от рак, демонстрират изследванията на Harvard T.H. Chan School of Public Health. Приемането даже единствено на едно кенче сода, сок или енергийна напитка на ден усилва възможностите за умиране от сърдечни болести с 31%.

И това усилва риска от преждевременна гибел от всякаква друга причина - в това число рак - с повече от една пета. Смяната на дневната захарна напитка с диетична понижава риска от преждевременна гибел, откриха учените. Въпреки това, рискът се усилва още веднъж, в случай че консумирате повече от четири кенчета на ден диетични питиета.

За да се дефинира по какъв начин газираните питиета въздействат на нашия риск от гибел, откривателите проучиха 80 647 дами от проучването на здравето на медицинските сестри от 1980 до 2014 година и 37 716 мъже от последващото изследване на здравните експерти от 1986 до 2014 година Всички участници бяха запитани за навиците им и метода им на живот на всеки две години.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР