Пиенето на поне чаша или повече чист плодов сок всеки

...
Пиенето на поне чаша или повече чист плодов сок всеки
Коментари Харесай

Децата дебелеят от плодовите сокове

Пиенето на най-малко чаша или повече чист плодов сок всеки ден може да е обвързвано с напълняване при децата, откриха канадски учени, представени от в. " Индипендънт " и Българска телеграфна агенция.

Резултатите от проучването поддържат рекомендациите да бъде лимитирана потреблението на плодови сокове, с цел да се заобикалят непотребните калории.

Всяка 237-милилитрова чаша плодов сок на ден се свързва с 0,03 по-висок показател на телесната маса, демонстрира разбор на предходни проучвания. По-малките деца напълняват повече при постоянно пиянство на чист сок от по-големите. Изследвания с възрастни също са посочили, че чистата консумация на сок може да бъде обвързвана с напълняване. Учените от Университета на Торонто стигат до

извода, че причина за това са допълнителните калории.

" Резултатите ни са в поддръжка на препоръките да се ограничава приемът на чист плодов сок при дребните деца и вместо това да им се дават цели плодове ", сподели ръководителката на проучването Мишел Нгуйен.

Учените са анализирали резултатите от 42 проучвания, от които 17 измежду деца и 25 измежду възрастни.

Според някои специалисти причина за напълняването от 100-процентните плодови сокове е високото наличие на захари и високата им калоричност. Те съдържат малко фибри в съпоставяне с задачите плодове и засищат по-малко.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Педиатрия " на Американската здравна асоциация.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР