Пиенето на черен чай и червено вино и консумацията на

...
Пиенето на черен чай и червено вино и консумацията на
Коментари Харесай

Черният чай и червеното вино намаляват риска от деменция

Пиенето на черен чай и алено вино и потреблението на къдраво зеле може да понижат риска от заболяването на Алцхаймер, заяви в. "Мейл он сънди ", като се базира на резултатите от 12-годишно проучване.

Тези артикули са с огромно наличие на химикали, наречени флавоноиди, които поддържат мозъка в положително здраве, предава Българска телеграфна агенция.

Учени от университета Ръш в Чикаго са наблюдавали здравословното положение на 921 души на междинна възраст 81 години, които дали отговор на въпроси, свързани с храненето си. Оказало се, че приелите най-голямо количество флавоноиди - към чаша черен чай на ден, са с на половина по-малък риск от заболяването на Алцхаймер.

Лекар: При грип останете три дни у дома и приемайте доста течности

Зехтинът, крушите, портокалите и броколито са измежду продуктите, които са най-ефикасни за отбягване на загуба на паметта.

"Консумацията на повече плодове и зеленчуци и пиенето на повече чай може да са на ниска цена и елементарен метод хората да избегнат заболяването на Алцхаймер ", съобщи ръководителят на екипа Томас Холанд.

В първото по рода си проучване флавоноидите били разграничени на четири вида - кемпферол, изорамнетин, мирицетин и кверцетин. Кемпферолът, който се съдържа в огромни количества в листните зеленчуци, като спанака, броколито и къдравото зеле, както и в чая, понижил с 51 % риска от деменция. Хранителният режим, включващ изорамнетин, който се съдържа в зехтина, аленото вино, крушите и доматения сос, намалил риска с 38 %, както и мирицетинът, който се съдържа в чая, къдравото зеле, портокалите, доматите и аленото вино. Кверцетинът, който се съдържа в ябълките, нямал никакъв резултат.

Приемалите най-голямо количество флавоноиди - 15,3 мг на ден, били с 48 % по-малък риск от заболяването на Алцхаймер спрямо приемалите минимум количество - 5,3 мг на ден. Двадесет и осем от приелите най-голямо количество флавоноиди 186 участници били диагностицирани с деменция, до момента в който това се отнасяло за 54-има от приелите минимум количество флавоноиди 182-ма участници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР