Пиенето на алкохол по трибуните на футболни стадиони в Англия,

...
Пиенето на алкохол по трибуните на футболни стадиони в Англия,
Коментари Харесай

Връщат употребата на алкохол по трибуните в Англия

Пиенето на алкохол по трибуните на футболни игрища в Англия, неразрешено от 1985-а насам, може да бъде върнато като част от фенско преразглеждане в спорта.

Докато характерните елементи към момента не са ясни, някогашният състезателен министър и сегашен народен представител от Консервативната партия Трейси Крауч ще разгласява самостоятелното си преразглеждане във футбола, като основна рекомендация ще бъде смяната в метода, по който се употребява алкохол на стадионите, предава вестник The Times.

В момента, използването на алкохол е разрешена в особено обособени места на футболните игрища в Англия, само че не и на седалките, което значи, че последователите могат да пият преди мача и на бързо по време на 15-минутната пауза. Крауч, която се бори с рак, призна, че таймингът на рекомендацията против случаите от финала на Евро 2020 с Италия на „ Уембли “ не е съвършен, само че счита, че моментът е пристигнал да се преразгледа по какъв начин алкохолът е обсъждан като част от прекарването на един мач.

„ Нашето мнение за алкохола и футбола е остаряло. Не ни помогнаха сцените от „ Уембли “. Но таман поради това ще пусна пилотни събития. Нека съберем данни. Моята позиция не е алтруистична, че почитателите би трябвало непременно да пият на футболен мач. Става въпрос и за това клубовете да се устоят финансово. Можем да погледнем към неща като самостоятелен регулатор като част от този развой. Но футболът би трябвало да поеме някаква отговорност за себе си и да се устоя по-добре. Караме хората да пият на бързо на почивката. И това е нездравословният аспект от връзката на футболния почитател с алкохола. Те използват доста алкохол за малко време. Така че моята рекомендация е да пилотираме това и да не изпиваме по литър на полувремето “, сподели тя.

Крауч ще опита да направи пилотни събития за сервирането на алкохол на клубове в Националната лига и Втора лига с мисъл за това да го разшири до професионалния футбол, като в същото време защищити приходите на клубовете, които са по-надолу във футболната пирамида.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР