Пиар експертът Арман Бабикян и социологът проф. Михаил Мирчев коментираха

...
Пиар експертът Арман Бабикян и социологът проф. Михаил Мирчев коментираха
Коментари Харесай

Анализатори: Властта не успява да се справи с чумата

Пиар специалистът Арман Бабикян и социологът проф. Михаил Мирчев разясниха чумата и митингите на свиневъдите, както и обещанието за свето бъдеще на " Няма такава дъжава ".

Бабикян разяснява пред БНР, че би бил благополучен, в случай че властта успее да се оправи с чумата, само че явно Агенцията за сигурност на храните и страната като цяло не са съумели. " Борим се с следствията от чумата. Успяхме да похарчим 10-15 милиона за комични оградки по границата, явно е и друго - изправени сме пред доста нерегистрирани животни - нещо, което трябваше да стане по закон надалеч преди чумата ".

Държавата със своята заповед, че ще глоби тези, които не си изтребят животните от вида " заден двор ", на процедура дейно спомага за доразпространение на чумата, защото всичко това се случва без държавен хигиеничен надзор, счита пиар специалистът. Той подчертава върху съвестта на ръководещите и феномена " оставка в джоба ": " Премиерът е сурогат на всички типове съвест ", сподели пиар специалистът.

Проф. Михаил Мирчев предвижда, че борбата с африканската чума ще завърши с избиването на голямо количество животни: " Смазващо за българското земеделие, като част стопанската система, като демографски фактор - това значи в допълнение обезлюдяване на българските села ". Социологът е на мнение, че основният провинен е Румен Порожанов поради невзетите ограничения: " За всичко е отговорен Порожанов. Чумата пълзи от север от 3-4 години. Няма ограда, няма профилактика, няма екарисажи, няма изтребване от ловците на всички диви свине в 20-километровите зони... Поредица от неадекватности и зловредности. Лицето се назовава Порожанов. Той е човек за пандиза. БАБХ е другата институция за пандиза - няма екарисажи - заравянето на животните води до отравяне на водите... Най-безумният от екологична и здравна позиция метод. И всичко това го прави страната ".

При всяка рецесия Бойко Борисов се скрива, безапелационни са и двамата анализатори. " Целта е да бъдат разграничени хората, да бъде насадена завист сред едри и дребни притежатели. Но на никое място не чуваме решение на казуса и това е прекомерно тъпо за една страна ", сподели Бабикян.

По отношение на електоралната поддръжка за ръководещата партия, проф. Мирчев счита, че рецесията с африканската чума ще даде нескончаем резултат. Неслучайно се появи и алтернативата Слави Трифонов - да обере луфта, да обере вакуума - следващата политическа хватка, с цел да бъдат хората още веднъж излъгани. " Няма такава страна " не може да бъде съществена политическа мощ - може да заеме мястото на патриотите, на " Воля ", това е бъдещият сътрудник на Бойко Борисов ", твърди проф. Мирчев.

Арман Бабикян подчертава, че зад желанието на Слави Трифонов стоят дълги поръчки, а не просто популярност: " От тук нататък дали бъдещата групировка ще се окаже патерица, или ще се окаже действителен политически индивид, който има желание " да обърне палачинката ". Да, такава е поръчката, само че не съм податлив да бързам. Слави Трифонов не е бил еднопосочен през годините. Затова чакам делата ", безапелационен е Бабикян.

Трифонов ще се опита да предприеме едно мажоратирно начало на локалните избори, счита проф. Мирчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР