Пианистът Ричард Клайдерман празнува 40 години на сцената със световно

...
Пианистът Ричард Клайдерман празнува 40 години на сцената със световно
Коментари Харесай

Ричард Клайдерман чества 40 години на сцената с концерти в София и Варна

Пианистът Ричард Клайдерман чества 40 години на сцената със международно турне, което включва и България. На 29 ноември пианистът ще излезе пред публиката в София, а на 1 декември ще свири във Варна. Над 90 милиона продадени албума, 267 златни и 70 платинени албума бележат концертната му кариера. Голямата годишнина беше мотив и документалният филм за Клайдерман на Българска национална телевизия " Ричард Клайдерман: да свириш Аделин ".

За Ричард Клайдерман музиката е метод хората да се усещат щастливи и да бъдат дружно. Не има вяра, че с осъществяванията си може да промени света. По подигравка на ориста обаче те са трансформирали неговия свят.
Ричард Клайдерман, пианист: Имах дребна вяра, че ще стана прочут във Франция, само че и по целия свят. След 40 години мога да кажа, че " Балада за Аделин " се трансформира в необикновено премеждие.

 © Българска национална телевизия
22 милиона копия, продажби в 38 страни и доста хора, които назовават децата си Аделин. Това е единствено началото, а в най-продуктивния си интервал Ричард Клайдерман излиза на сцената за над 200 концерта годишно. Сред тях са и гостуванията му в България, на които свири обичана от всички нас ария " Хубава си, моя горо ".
Ричард Клайдерман, пианист: Да изсвириш произведение, обвързвано със страната, в която гостуваш, е жест, с който показваш на публиката, че цениш гостоприемството й. Хората в залата постоянно се впечатляват. Изпълнението на тези творби по мой метод постоянно ми доставя наслаждение. Това е и самобитно другарство със самата мелодия.

 © Българска национална телевизия
Голямата годишнина връща пианиста към спомените за сложното начало. Но това което си пожелава в този момент е още дълги да бъде на сцената.
Ричард Клайдерман, пианист: Изключително съм горделив с това, което реализирах дотук, само че не не помня, че съм в сегашното, а бъдещето следва.
„ Ричард Клайдерман: да свириш Аделин ” в рубриката " В кадър “ можете да гледате тук.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР