Пианистът Людмил Ангелов ще бъде солист в концерта на Симфоничния

...
Пианистът Людмил Ангелов ще бъде солист в концерта на Симфоничния
Коментари Харесай

Людмил Ангелов и Радиосимфониците

Пианистът Людмил Ангелов ще бъде солист в концерта на Симфоничния оркестър на Българското национално радио с гост-диригент Найден Тодоров . Той ще извърши Концерт за пиано във Фа от Гершуин.

Людмил Ангелов е притежател на награди от интернационалните състезания Фр. Шопен (Полша), Palm Beach (САЩ), Piano Masters (Монте Карло) и World Piano Masters Tour (Франция). Популярен е на пет континента с рецитали, камерни концерти и като солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Признат е като един от огромните модерни интерпретатори на Шопен и е чест посетител на най-известните Шопенови фестивали.

В програмата ще прозвучат и симфонични танци и симфонична сюита из „ Уестсайдска история “ от Бърнстейн и „ Един американец в Париж “ от Гершуин.

През 1957 година Ленард Бърнстейн, дружно с хореографа Джеръм Робинс и текстописеца Стивън Зондхайм, основават мюзикъла „ Уестсайдска история “ – модерна акомодация на „ Ромео и Жулиета “ пренесена в Ню Йорк. Премиерата е във Вашингтон през август 1957 година, а на идващия месец и в Ню Йорк, където триумфът й обезпечава 772 представления и национално турне.

Творчеството на Гершуин е високо оценено от музикалната рецензия. Един от огромните нейни представители Уолтър Дамрош написа: „ Повечето композитори обикаляли джаза като котка към гореща чорба, чакайки я да изстине. Но единствено Гершуин съумя да направи знамение. Той самоуверено облече актуалната Лейди Джаз в класическите одежди на концерта. “

Не пропускайте срещата с творчеството на Бърнстейн и Гершуин на 25 май от 19:30 в зала „ България “ !

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „ Драган Цанков “ №4), на касата на „ Кантус Фирмус “ в зала „ България “ и онлайн на ticketsbg.com

*Вход свободен за възпитаници от музи-калните учебни заведения и студенти от НМА „ Проф. Панчо Владигеров “, компетентност „ Музика “ към СУ, катедра „ Музика “ към Нов български университет и АМТИИ Пловдив, против ученическа или студентска карта!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР