Пианист успокоява слепи и болни слонове, свирейки им редовно класическа

...
Пианист успокоява слепи и болни слонове, свирейки им редовно класическа
Коментари Харесай

Пианист успокоява слепи и болни слонове – свири им класическа музика ВИДЕО

Пианист успокоява слепи и заболели слонове, свирейки им постоянно класическа музика. Необичайната и блага история е идва от леговище за остарели слонове в Тайланд.

Британският типичен пианист Пол Бартън се мести от Англия в Тайланд преди години. Там той попада най-необичайната си аудитория – жителите на „ Светът на слоновете “, леговище за остарели и ранени животни.

Организацията се грижи за потърпевши слонове години наред, които са изгубили хабитата си поради обезлесяването или пък са потърпевши от бракониери. Много от слоновете са и слепи. Бартън решил, че това е неговото предопределение – да успокоява изстрадалите колоси.



„ Първият път когато свирих на пианото в „ Светът на животните “, слонът, който беше най-близо до мен, беше слепият Плара. Когато чу музиката, той спря каквото правеше и остана имобилен по време на цялото осъществяване “, спомня си Бартън.

Слоновете бързо привикнали с наличието на Бартън и към този момент го търсят особено, когато той свири. Някои от тях даже се поклащат в темп и се пробват да пеят, като издават звуци.



„ Всичко, за което си мисля е по какъв начин да направя живота на тези слонове по-добър. Те са доста прочувствени животни “, споделя Бартън.

Пианистът постоянно разгласява видеоклипове на осъществяванията си в платформата „ ЮТюб “, който има над 300 хиляди почитатели.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР