[Philips] Жак Слейд е известен с рецензирането на нови модели

...
[Philips] Жак Слейд е известен с рецензирането на нови модели
Коментари Харесай

С маратонки срещу робството

[Philips] Жак Слейд е прочут с рецензирането на нови модели маратонки – 1.5 милиона почитатели в YouTube чакат той да разопакова идната пратка. Но преди няколко месеца той получава маратонки от незнаен снабдител. Скоро стартират да излизат непредвидени и за самия него елементи.

Обяснението на емблемата 40M върху езика на обувките е, че през днешния ден съществуват 40 милиона плебеи в 161 страни по света. " По-малко от два % от робите ще бъдат избавени ", написа в профил на подметката. Зад акцията стои Thomson Reuters Foundation, а създател на маратонките е известният актьор The Shoe Surgeon за TBWAChiatDay NY. " Днес съществуват повече плебеи, в сравнение с в цялата човешка история до момента. Те са употребявани от световен престъпен бизнес за 150 милиарда $ на година ", споделят от фондацията.

Сега този чифт маратонки ще бъде продаден на онлайн търг, проведен от Phillips, една от водещите международни платформи за покупка и продажба на изкуство от XX и XXI век. " Чрез детайлите към тези маратонки истината за актуалното иго доближи до доста огромен брой младежи, множеството от които в никакъв случай не се бяха замисляли за човешката цена зад облеклата, които носят ", споделя Моник Вила, изпълнителен шеф на Thomson Reuters Foundation.

Илюстрация
Shoe Surgeon xTBWAChiatDay NY

Увеличаване

Shoe Surgeon xTBWAChiatDay NY

[Philips] Смаляване

Маратонките 40M са включени в изложбата Tongue + Chic на 450 Park Avenue в Ню Йорк до 31 август. В нея се демонстрират над двадесет модела маратонки по дизайн на известни модерни актьори, измежду които Такаши Мураками, Kaws, Деймиън Хърст. " Експонатите " са предоставени от частни колекционери, самите актьори или производители. Някои от тях се демонстрират за пръв път. Изложбата е съпроводена от полемики и състезания в обществените мрежи и демонстрира съгласно уредниците по какъв начин тези " практични предмети са навлезли на територията на модата, изкуствата и културата ".

Kehinde Wiley xPuma

[Philips]
" Днес известни актьори се ангажират да разискват сложното културно значение на маратонките, като основават атрактивни и в това време провокативни модели, размиващи граници сред изкуство и мода. Има такива, които премислят архитектурата на самите маратонки, и такива, които употребяват маратонките за обществени промени. Тази галерия демонстрира какъв брой надалеч може да стигне един чифт маратонки ", споделя Елизабет Семелхак от Bata Shoe Museum в Торонто, която е куратор на Tongue + Chic.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР