Philips иска да намери добър дом за подразделението си за

...
Philips иска да намери добър дом за подразделението си за
Коментари Харесай

Philips обмисля продажба на бизнеса си с домакински уреди

Philips желае да откри " добър дом " за подразделението си за артикули за бита, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Ван Хутен.

Нидерландската компания Philips обмисля да продаде бизнеса си с домашен уреди, откакто регистрира сериозен спад на чистата облага в края на годината, оповестява Мarketwatch. Това е част от проекта на основния изпълнителен шеф Франс ван Хутен за превръщането на компанията в производител на здравно съоръжение.

Продажбата на поделението, което създава разнообразни уреди, ще отнеме сред 12 до 18 месеца, а активът се чака да провокира " огромен интерес ", счита Ван Хутен. Приходите му през предходната година са били 2.3 милиарда евро, а маржът на облага му е под междинния за Philips.

Според основния изпълнителен шеф раздялата с бизнеса ще помогне фокусът на компанията да се насочи към здравните технологии. Основният съперник в здравните технологии е немската Siemens-Healthineers.

Слаб завършек на годината

Намерението на производителя да се раздели с бизнеса с домашен уреди съответствува с по-слабото последно тримесечие на годината. Нетната облага за тримесечието до 31 декември е намаляла до 556 млн. евро при 673 млн. година по-рано и упования на анализаторите за 602 млн.

Продажбите за тримесечието са нарастнали до 5.96 милиарда евро спрямо 5.59 милиарда през същото тримесечие на миналата година. Това значи, че съпоставимите продажби са се покачили с 3%, до момента в който предвижданията на анализаторите бяха за 6.03 милиарда евро. За тази година Philips си е сложила за цел 4-6% сравним напредък на продажбите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР