Пхенян най-вероятно подготвя изпитване на балистична ракета със среден обсег,

...
Пхенян най-вероятно подготвя изпитване на балистична ракета със среден обсег,
Коментари Харесай

Северна Корея с нови мощни военни опити

Пхенян най-вероятно приготвя изпитване на балистична ракета със междинен обхват, изстреляна от подводница. Поводът за това съмнение са сателитни фотоси на корабостроителницата „ Синпо “ направени на 4 септември, оповестени на уеб страницата на Американския Център за стратегически и интернационалните проучвания.

В „ Синпо “ е снимана част на кораб, който би могъл да бъде употребен за тестване на балистична ракета, изстреляна от подводница.

Видяното на сателитните фотоси единствено пораждат сходна мисъл, а не водят до безапелационен извод за идно тестване севернокорейската балистична ракета, изстрелвана от подводница и наречена " Полярна звезда-3 ".

През октомври 2019 година Северна Корея разгласи, че е направила сполучливо тестване с този нов вид ракета. Опитът беше възприето от анализатори като най-провокативното от страна на Северна Корея, откогато тя влезе в разговор със Съединени американски щати за нуклеарната си стратегия и програмата си за балистични ракети.

Ракетата " Полярна звезда-3 ", изпитана през 2019-а, прелетя 450 километра и доближи височина 910 километра. Обсегът ѝ при общоприета траектория е 1300 километра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР