ПГ на Продължаваме промяната отхвърля всички текстове за промени в

...
ПГ на Продължаваме промяната отхвърля всички текстове за промени в
Коментари Харесай

ГЕРБ атакува ПП за детинска наивност за машинния вот

ПГ на " Продължаваме промяната " отхвърля всички текстове за промени в Изборния кодекс в интерес на смесеното гласоподаване на избори.

" Машинният избор подсигурява почтени избори. Не желаеме замяна на вота, разпилени чували, разнасяни от политически лица, тъмни стаички за снимане на бюлетините, недействителни бюлетини, които трансформират резултатите. Всичко това би трябвало да остане в предишното ", сподели в декларация от трибуната на Народното събрание Андрей Гюров, ръководител на парламентарната група.

Той уточни, че ПП предлага гласуването да се резервира в секции с над 300 гласоподаватели, да не се позволява смесено гласоподаване, гласовете от машинния и хартиения избор да не се сплотяват в общ протокол, за гласоподаване с бюлетина да се основат специфични секции, декларациите да се попълнят на място, с цел да се избегне рискът от операции, гласуването на хартия да става в специфична кабина за тайната на вота и да предотврати външна интервенция.

Да се следи деликатно кой желае да подмени вота на жителите, приканват от " Продължаваме промяната ".

Тома Биков от ГЕРБ отговори, че доверието в изборния развой е основополагащо. " Целта на предложенията на ГЕРБ/СДС в законопроекта на Българска социалистическа партия е да се увеличи доверието в изборния развой ", уточни той и бе безапелационен, че ще гласоподава единствено с хартиена бюлетина, тъй като има вяра на " техните членове на СИК ". Биков сподели, че нямат проблеми с " доверието в техните хора, над 100 000 души ".

За него не би трябвало да се одобряват закони с " детинска доверчивост ", тъй като Изборният кодекс е най-важният закон в страната.

" В същия дух ще кажа, че желаете да фалшифицирате с машинно гласоподаване ", обърна се Биков към депутатите от " Продължаваме промяната ". ГЕРБ е на мнение, че този избор е причина за рекордно ниската изборна интензивност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР