ПГ на „БСП за България“ внесе в деловодството на Народното

...
ПГ на „БСП за България“ внесе в деловодството на Народното
Коментари Харесай

Официално: БСП внесе вота на недоверие

ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ внесе в деловодството на Народното събрание вота на съмнение към кабинета, съобщи „ Фокус “.

В претекстовете на партията се показва, че мотивът за настояването за гласоподаване на избор на съмнение е невъзможността на определеното на 4 май 2017 година държавно управление с министър- ръководител Бойко Борисов да се оправи с главния проблем пред българската държавност – корупцията. В претекстовете си опозицията показва, че препоръчаният план на решение не е своеволен опозиционен акт, а нужда и се основава на разбирането, че корупцията е пропила цялата държава; че държавното управление на ГЕРБ и „ Обединените патриоти “ освен не може, само че и не желае да прекрати този процес; че държавно управление, което не се оправя с този съществен проблем, в действителност е изгубило правото си да ръководи.

Според Българска социалистическа партия фактът, че корупцията господства в България, не се нуждае от доказване. От ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ показват, че за деветте месеца, през които е на власт, държавното управление на Бойко Борисов е използвало повече сила да изяснява, че корупцията е фиктивен проблем, в сравнение с да ѝ се опълчва. Според Българска социалистическа партия за сметка на своето безучастие във връзка с настоящите корупционни схеми, през късия интервал на съществуването си следващото държавно управление на Бойко Борисов е дало задоволително образци за разнообразни прояви на корупция и користно държание на властта, всеки един от който - задоволително съображение да се гласоподава съмнение на Министерския съвет. От партията дават и редица образци за корупция, измежду тях: ремонтът на НДК, „ Суджукгейт “, „ Хасковогейт “, осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост и други.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР