ПГ на "БСП за България" внесе проекторешение в Народното събрание

...
ПГ на "БСП за България" внесе проекторешение в Народното събрание
Коментари Харесай

БСП внесе проекторешение в Народното събрание за отмяна на санкциите срещу Русия

ПГ на "БСП за България " внесе проекторешение в Народното събрание за анулация на глобите против Русия, заяви националният представител ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев по време на брифинг в Народното събрание.

От Българска социалистическа партия желаят страната ни да предложи на вниманието на Европейския съвет и на европейските институции българската позиция, че глобите против Русия вредят освен на икономическите, само че и на политическите, културните и всестранните връзки.

Антон Кутев обърна внимание, че доводите и претекстовете, които са записали от парламентарната група, са чисто стопански. „ Както за България, по този начин и за цяла Европа глобите дават извънредно неприятен стопански резултат “, уточни още Кутев. „ Решението, което предлагаме на Народното събрание, e да се разгласи против глобите “, сподели още Кутев.

„ За нас най-важният аргумент за анулация на глобите си остава икономическият интерес. България има най-малко няколко браншове на стопанската система, които губят от тези наказания. Това е българският интерес, това е икономическият интерес, това са работни места и пари. Между другото част от статистиката демонстрира, че за последните четири години стокообменът сред Русия и Съединени американски щати се нараснал 4 пъти “, добави още той.

Кутев регистрира, че разумно и отговорно за нашата страна е да се анулират глобите ", добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР