ПГ на „БСП за България" поиска спиране на гледането на

...
ПГ на „БСП за България" поиска спиране на гледането на
Коментари Харесай

БСП поиска референдум за Истанбулската конвенция

ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " изиска прекъсване на гледането на Истанбулската спогодба в Народното събрание и референдум „ за " и „ срещу " нея. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание, предава „ Фокус ".
Нинова изиска същинска социална полемика. Тя добави, че към конвенцията не е прибавен спомагателен отчет, който да каже какви закони би трябвало да се трансформират след утвърждението ѝ.
„ Внасяме подписи за осъществяване на референдум по Истанбулската спогодба - единствено народът може да каже своето мнение по създалата се обстановка ", съобщи Нинова.
Тя изясни, че нужните подписи ще бъдат импортирани в деловодството на Народното събрание в утрешния ден. Лидерът на Българска социалистическа партия сподели, че партията предлага въпросът на референдума да бъде „ За " или срещу " сте ратификацията на Истанбулскака спогодба? ".
Нинова съобщи, че в случай че ръководещите бързат и упорстват и тази ратификация бъде направена, то тогава народът няма да може да се произнесе.
„ Ние продължаваме с внасянето на закони, които извършват условията на Истанбулската спогодба, що се отнася до насилието над деца. Смятаме, че това е правилният път, с цел да стане действителност битката против това принуждение. Ние сме твърдо срещу него и по тази причина продължаваме да внасяме тези закони ", сподели Нинова и напомни, че ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " към този момент внесе промени в Наказателния кодекс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР