ПГ на БСП за България поиска изслушване на вицепремиера Красимир

...
ПГ на БСП за България поиска изслушване на вицепремиера Красимир
Коментари Харесай

БСП поиска изслушване на Каракачанов и Караниколов за ремонта на Су-25

ПГ на " Българска социалистическа партия за България " изиска чуване на вицепремиера Красимир Каракачанов и министър Емил Караниколов за ремонта на изтребителите Су-25.

" Повод за процедурата е ремонтът на щурмовите изтребители Су-25. Очевидно има някакъв разнобой в ръководството. Има ли подобен, тъй като министър Каракачанов споделя, че има подписан контракт от предходната година, има преведени пари по този контракт, в това време господин Караниколов споделя, че този контракт не може да бъде изпълнен? Вие, г-жо Караянчева, от Русия казахте, че съветски експерти ще дойдат в България и тук дружно с българска компания ще ремонтираме изтребителите Су-25. Затова ние от Българска социалистическа партия предлагаме да дойдат тук министър Каракачанов и министър Караниколов и дружно с Ваше присъединяване да се обясни този въпрос с ремонта на Су-25 ", сподели депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Николай Цонков.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева уточни, че ще осведоми двамата министри.

В началото на пленарното съвещание стана ясно също, че е постъпило искане на основния прокурор Сотир Цацаров за събаряне имунитета на народния представител от " Българска социалистическа партия за България " Георги Михайлов. Това бе оповестено от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Депутатите взеха решение в седмичната им работна стратегия да бъдат препоръчаните от ГЕРБ промени в Закона за пътищата, свързани с въвеждането на тол системата. Те ще бъдат гласувани на първо четене в четвъртък.

Днес Народно събрание стартира работа с първото четене на промени в Закона за ветеринарномедицинската активност.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР