ПФК ЦСКА-София ЕАД не е правоприемник на „ПФК ЦСКА АД”,

...
ПФК ЦСКА-София ЕАД не е правоприемник на „ПФК ЦСКА АД”,
Коментари Харесай

ЦСКА-София на 17.09.19 г. в защита пред ФИФА: Ние сме правоприемник на Литекс, а не на ЦСКА

" ПФК ЦСКА-София ЕАД " не е приемник на „ ПФК ЦСКА АД”, а на Литекс Ловеч. Това твърди отбраната на алените по делата на Сивард Спрокел, Иван Боладо и Хоакин Уриарте против клуба във ФИФА. Тезата е предадена на ДК към ФИФА на 17 септември 2019 година или 13 дни откакто международната футболна асоциация стартира дисциплинарно произвеждане против „ новия клуб”.

Ето какво написа заместник-председателят на ДК към ФИФА в своето решение, оповестено на 13 февруари 2020 година що се касае до част от защитната теза на ЦСКА-София:

„ С преписка от 17 септември 2019 година новият клуб даде своята позиция, която може да бъде систематизирана, както следва:

1. Новият Клуб съобщи, че няма юридическа, финансова или организационна връзка сред юридическото лице на някогашния клуб „ ПФК ЦСКА АД” и новия „ ПФК ЦСКА-София ЕАД”.

2. По-специално, новият Клуб показва, че е приемник на клуба Литекс Ловеч и дава
следните пояснения:



- През сезон 2015/2016 клуб, наименуван „ Литекс Ловеч” е изваден от Първа лига на България;

- В началото на сезон 2016/2017 група бизнесмени купуват сдружението „ ПФК Литекс Ловеч” АД, юридиеското лице зад клуба Литекс Ловеч;

- Основната концепция на тези бизнесмени е да основат нов клуб, който поддържа и отразява спортната история на остарелия клуб, който по това време към този момент е разгласен в неплатежоспособност и към този момент не взе участие в първенството;

- Следователно на 2 юни 2016 година бизнесмените трансформират името на компанията от „ ПФК Литекс Ловеч АД” на „ ПФК ЦСКА-София ЕАД”. Следователно Литекс Ловеч стана ПФК ЦСКА-София. Въпреки това новият клуб акцентира, че взе участие в новосъздаденото състезание на България в Първа лига (сезон 2016/2017), употребявайки спортния лиценз на Литекс Ловеч.



3. Освен това новият клуб признава, че употребява сходно лого и изображение като това на истинския Длъжник, защото е закупил избрани лога, търговски марки и други от масата на несъстоятелността на първичния дебитор. Новият клуб обаче желае да обърне внимание на Дисциплинарната комисия върху обстоятелството, че новият Клуб и първичният дебитор имат разнообразни притежатели, лицензи, футболни тимове и юридически лица, което допуска, че първият не може да се смята за правоприемник на втория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР