ПФК Марица 1921 Пловдив изразява своята позиция на неодобрение на

...
ПФК Марица 1921 Пловдив изразява своята позиция на неодобрение на
Коментари Харесай

И родният клуб на Стоичков се обяви срещу промените в Закона за хазарта

ПФК Марица 1921 Пловдив показва своята позиция на отрицание на плануваното изменение и допълнение на Закона за хазарта, импортирано в Народното събрание на 04.06.2020г.  От Лудогорец: Ако измененията бъдат признати, това слага под заплаха съществуването на доста клубове
Хазартният бизнес е един от главните източници на финасиране на спорта в България и в частност на футбола. Приходите от букмейкърските компании са витално значими за огромна част от клубовете, изключително в комплицираната обстановка, в която те се намират. Ако се допусне ограничение на този вид бизнес, това неизбежно ще докара и до преустановяване на спонсорските и рекламни контракти с доста клубове, в резултат на което ще бъдат заличени доста от тях, а развиването на други ще бъде стопирано.

Поради гореизложените аргументи молим за отговорно решение, което да не бъде спънка за развиването и съществуването на футбола и спорта като цяло и се разгласяваме срещу препоръчаните промени, подкрепяйки останалите клубове, декларирали сходна позиция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР