ПФК Левски откри официално тази вечер в 19.14 часа клубната

...
ПФК Левски откри официално тази вечер в 19.14 часа клубната
Коментари Харесай

Точно в 19:14 сини легенди откриха музея на Левски

ПФК Левски откри публично довечера в 19.14 часа клубната си експозиция в бранш "А " на стадион "Георги Аспарухов ".

На публична гала участваха членове на управлението, футболистите и треньорския щаб на представителния тим, ветерани и посетители.

"Създадохме тази клубна експозиция, с цел да възродим историята на Левски, да покажем историята на Левски, която заради една или друга причина е била скрита дълги години. Имало е велики победи, имало е и сложни моменти, само че Левски няма от какво да се срами в история си. Искаме да покажем това, което е особено за Левски - свободата ", съобщи на откриването Илия Христов, ръководител на Сдружение "Сини сърца ", което инициира и сътвори клубната експозиция.

Той особено благодари на донорите, измежду които Николай Илиев, Наско Сираков, на фамилиите на клубната легенда Георги Аспарухов, на Павел Панов и на "всички, които ни поддържаха ".

Изпълнителният шеф Павел Колев пък съобщи, че се надява скоро клубната експозиция да се трансформира в същински музей.

"Надявам се доста скоро тази клубна експозиция да може да се назова музей. Виждам тук доста хора, които са част от историята на този клуб, има и доста, които не са измежду нас, само че те ще останат вечно в сърцата на всички, които обичат синята концепция. Те са дали доста за това Левски да бъде знак на всички тези полезности и идеали, които се надяваме с този музей да възкресим още веднъж ", съобщи Колев.

"Има доста какво още да се свърши, само че възприятието за историчност и възкресяването на всички значими обстоятелства от историята на Левски е първата стъпка. Това, което е направено, има голяма историческа стойност. То е професионално, красиво и ни доближава една стъпка по-напред към един съвременен европейски клуб ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР