ПФК Левски отбеляза рождения ден на незабравимия централен нападател Георги

...
ПФК Левски отбеляза рождения ден на незабравимия централен нападател Георги
Коментари Харесай

ПФК Левски отбелязва 77 години от рождението на Гунди

ПФК Левски означи рождения ден на незабравимия централен нападател Георги Аспарухов - Гунди.

На уеб страницата на клуба беше оповестено есе, отдадено на великия футболист. В него се споделя:
" В съвсем всички общества цифрата седем е свещено. За левскарите то постоянно е имало по-особено значение, а през днешния ден се намесва още веднъж, с цел да ни подсети за най-святия знак на клуба – великия и безсъртен Георги Аспарухов. Днес незабравимата деветка щеше да навърши 77 години, само че ориста реши друго.

Отереди му място в сърцето на всеки един от нас. Изгради му безконечен ореол и го трансформира във големина, от която продължаваме да се учим. Да попиваме от всяко едно негово деяние, мисъл и завет! Да пазим, съхраняваме и предаваме на поколенията историите за неподправения му сексапил, спортни постижения, гений и човещина. За скромния и невероятен вълшебник на терена, който хората назоваха ПРЕЗИДЕНТА!

И през днешния ден спомняйки си за Аспарухов по-възрастните ще ни опишат за някой негов гол, за някой финт, за някоя отживялост с високото чернооко момче. Те всички са запазили в паметта си най-малко една преживелица, обвързвана с него — и то такава, която не се не помни цялостен живот.

Гунди бе, е и ще бъде футболистът, който въодушевява. Днес още по-ясно осъзнаваме какъв брой скъп, какъв брой необходим бе той. Не единствено за футбола и последователите, а за обществото ни изобщо като образец за човек и персона.

Гунди ни остави доста, а кристално ясно и до ден сегашен отекват думите: „ Има една страна България, и в тази страна България има един тим Левски ”. В този тим съм се родил, в този тим ще умра! ”.

Всъщност и през днешния ден, в миг, когато футболът е надалеч от стадионите, а обществото е изправено пред тежки провокации, той е кадърен да ни даде мощ, да ни научи...

А за нас, левскарите, просто има един неписан закон  – кажеш ли „ Левски ”, значи казваш „ Гунди ”, кажеш ли „ Гунди ”, значи казваш „ Левски ”…

Честит рожден ден, магьоснико! ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР