ПФК Левски излезе с официална информация за казуса с школата

...
ПФК Левски излезе с официална информация за казуса с школата
Коментари Харесай

Сините отговориха на Пелето и признаха: Левски-Раковски вече не е на клуба

ПФК Левски излезе с публична информация за проблема с школата Левски - Раковски, която е обект на разногласия сред клуба и някогашния състезателен шеф Станислав Ангелов-Пелето. Ето и позицията на Левски, която публикуваме без редакторска интервенция:

На вниманието на последователите и футболната общност

Уважаеми последователи,

Вчера в медиите се разпростирани информацията, че господин Станислав Ангелов е завел дело против Левски, по всяка възможност обвързвано с активността на някогашната школа на клуба „ Левски-Раковски “.

„ Левски – Раковски “ е записано като нестопанска организация, която със основаването си е имала две цели – (1) да даде късмет на повече деца да се състезават за Левски и да станат професионални футболисти на Левски и (2) да ръководи активността обвързвана с Левски на стадион Раковски. Учредители на тази организация са били митове на клуба. Клубът с името си и средствата си бе подсигурил, че активността, която се прави, е обвързвана с Левски и че се реализира под методологическия и професионален контрол на клуба. За да може да подсигурява това, клубът бе назначил като личен състав в Левски – началник на тази база (г-н Ангелов) и треньори, като е плащал и обилни разноски по активността на тази база за лична сметка.

На 11.4.2017 година е извършено Общо заседание на организацията „ Левски – Раковски “, на което е участвал единствено господин Ангелов. Това заседание е проведено и се е състояло скрито, в илюзия на останалите членове на организацията и без знанието на клуба, в миг, когато господин Ангелов е чиновник на Левски, който получава солидно заплащане, с цел да развива тази школа. По този метод той независимо е взел решение да изключи като членове с право на глас легендите на клуба господата Ивков, Жечев, Костов, Петров и Иванов. Хората, които до този стадий с имената си и репутацията си са подсигурили, че активността на тази организация е обвързвана с Левски. Те са превърнати в почетни членове. На тяхно място са назначени нови членове с право на глас. Тази организация се снабдява с нови „ притежатели “.

До този миг господин Ангелов на никое място не е обяснил, кои са новите „ притежатели “ на „ Левски-Раковски “, първо създавайки усещането, че той ръководи еднолично, без господари в сянка и второ, не давайки отговор на въпроса, за какво тези нови лица са предпочетени от него пред ПФК Левски.

След като разбра за подмяната на волята на клуба, управлението на Левски в продължение на три месеца се опита да реализира рационално възобновяване на салдото, което приключи обаче с твърдото отвращение на господин Ангелов това да се случи. От края на месец август неговият контракт с Левски беше преустановен. Той към този момент няма нищо общо с клуба.

За наше страдание активността на „ Левски-Раковски “ към този момент не е обвързвана с ПФК Левски. Г-н Ангелов открадна от децата и родителите им шанса те да бъдат част от новата история на клуба. Те към този момент се състезават за една частна школа, без даже да знаят кой я има. Това, което също остана завалено е, че тази школа държи и правата за финансови обезщетения, в случай че един ден тези деца станат професионални футболисти. Което може би е и измежду главните аргументи, заради които господин Ангелов изиска да „ избави “ „ Левски-Раковски “ от ПФК Левски. Така родителите заплащат такси в този момент, с цел да може господин Ангелов и неговите настойници да завоюват вероятно в бъдеще.

Не за първи път господин Ангелов се изправя против ПФК Левски. Този път го направи с думите „ аз съм Левски “. Надяваме се, че това ще е достатъчното за децата, чиято фантазия той открадна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР