ПФК Арда излезе с позиция във връзка с промените в

...
ПФК Арда излезе с позиция във връзка с промените в
Коментари Харесай

Позиция на ПФК Арда във връзка с промените в Закона за хазарта

ПФК Арда излезе с позиция по отношение на измененията в Закона за хазарта, импортирани от Валери Симеонов в Народното събрание на 4 юни 2020 година От клуба приканват за адекратно решение, с цел да не бъде сложено под опасност съществуването на спорта и по-специално на футбола в България.

“Евентуалното приемане на въпросния законопроект значи, че съществуването на спорта в България и по-специално футболът ще бъде подложен под огромна въпросителна. В този миг, след тримесечната рецесия към пандемията от COVID-19, клубовете разчитат на доходи от рекламни контракти с букмейкърски компании.

Ние считаме, че възможни промени ще лишат от практикуване на своята активност доста футболни и спортни клубове в България. Приходите от контракти с букмейкърски компании са много огромна част от бюджета на множеството тимове в страната, като към тях прибавяме и доходи от ТВ права, дребни спонсори и продажба на билети. Приемането на измененията в Закона за
хазарта, значи, че бъдещето на множеството футболни клубове е застрашено.

Също по този начин, ние считаме, че в случай че се случи всичко това, то футболните последователи в България могат да бъдат лишени от удоволствието да следят обичаните си тимове в най-популярната игра в света.

Ръководството на ПФК Арда се надява да бъде взето най-правилното решение за развиването на българския спорт. Ние сме на мнение, че би трябвало да има рационално решение в името на спорта и футбола”, се споделя в позицията на управлението на клуба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР