Pfizer поиска от Американската администрация по храните и лекарствата да

...
Pfizer поиска от Американската администрация по храните и лекарствата да
Коментари Харесай

Pfizer поиска ваксината ѝ срещу COVID-19 да бъде одобрена и за деца от 12 до 15 години

Pfizer изиска от Американската администрация по храните и медикаментите да разшири разрешението за незабавна приложимост на имунизацията против COVID-19, тъй че да включва деца на възраст от 12 до 15 години, разгласява компанията в туитър в петък. Миналата седмица Pfizer разгласява данни от клинични изследвания, които демонстрират, че лекарството е 100% дейно за попречване на коронавирусни инфекции и се понася добре от 1131 юноши в изследването, които са получили ваксина вместо плацебо.

Докато продължаващите изследвания върху даже по-малки деца употребяват понижена доза, децата от възрастовата група от 12 до 15 години получават същата доза като възрастни, получаващи имунизацията на Pfizer. Резултатите демонстрират, че децата са имали като цяло по-силни имунни отговори един месец след втората доза спрямо възрастните, сподели Pfizer.

Pfizer беше първата фармацевтична компания, която разгласи в Съединени американски щати постигането на висока клинична успеваемост при предотвратяването на тежко развиване на признаци от COVID-19, още през месец декември предходната година, а по-късно беше и първата утвърдена публично от FDA. В момента имунизацията на Pfizer е и единствената, позволена за деца на възраст сред 16 и 17 години, а крайният период, който президентът Джо Байдън даде всички възрастни имунизирани, изтича на 19 април, единствено след 7 дни. Понастоящем в Съединени американски щати се слагат приблизително към 3 милиона ваксини всеки ден, осведомят от Белия дом.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР