Pfizer и BioNTech обявиха днес, че са започнали да доставят

...
Pfizer и BioNTech обявиха днес, че са започнали да доставят
Коментари Харесай

Pfizer и BioNTech започват тест на ваксина срещу коронавирус върху доброволци

Pfizer и BioNTech оповестиха през днешния ден, че са почнали да доставят дози от пробната си ваксина против ковид за първоначални проби върху доброволци, съобщи Reuters. Ако медикаментът, създаден от американската и немската компании е безвреден и ефикасен на този стадий, той може би ще стартира дистрибуция още преди края на годината.

Ваксината е направена на правилото на осведомителната рибонуклеинова киселина и може да се трансформира в първата против вирус, който болести повече от 3,5 млн. души световно и докара до гибелта на към 250 хиляди За момента няма утвърдени лечения против болестта, макар потреблението на някои познати лекарства.

BioNTech стартира тестванията на дозите за имунизацията още през април в Германия. Те не са единствените, които създават сходна ваксина. Moderna партнира с държавното управление на Съединени американски щати за такава, а към този момент текат проучванията в първа фаза от работата.
 Колко надалеч сме от Черната гибел: стопански прилики и разлики
Колко надалеч сме от Черната гибел: стопански прилики и разлики

Светът е прижвял доста по-страшни неща от ковид, само че икономическите уроци от предишното са годни и през днешния ден

Резултатите от проучването на сигурността на имунизацията ще са известни до края на този месец. Ако всичко върви по проект, Pfizer ще разшири тестването върху хора в Съединени американски щати още през юли, като се чака броят на доброволците да надвиши 8 хиляди души.

Pfizer обаче се надяват да получат изключително позволение от Агенцията за контрола на храните и медикаментите в Съединени американски щати още към октомври тази година, а индустриалният потенциал на компанията ще ѝ разреши да сътвори към 20 млн. ваксини в границите на 2020 година и стотици милиони следващата година.

" Дори и обаче растеж на производството от няколко милиона до 20 млн. ще разреши да се спре разпространяването в епицентровете на вируса, а по-късно той да се отстрани от обществото ", показва ръководителят на развойното поделение на Pfizer Микаел Долстен.
 В Германия гневни: Съединени американски щати желали да купят компания, която създава ваксина против Covid-19
В Германия гневни: Съединени американски щати желали да купят компания, която създава ваксина против Covid-19

И да я употребяват " единствено за Съединени американски щати "

Ако имунизацията се окаже сполучлива, това ще е най-бързо създадената и утвърдена ваксина в света. Процесът от създаването ѝ до стартирането ѝ в произвеждане ще бъде към 9 месеца, в случай че проектите на компанията се осъществен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР