Пфайзер ще произведе само половината от планираните дози ваксини поради

...
Коментари Харесай

``Пфайзер`` ще произведе само половината от планираните ваксини |

" Пфайзер " ще създаде единствено половината от плануваните дози ваксини заради проблеми с веригата за доставки, заяви " Фокс Нюз ".

" Разширяването на веригата за доставки на първични материали за имунизацията лиши по-дълго от предстоящото време. Важно е също по този начин да се подчертае, че резултатите от клиничните проби закъсняват от в началото плануваното ", сподели представител на компанията.

" Пфайзер " и немският й сътрудник " Бионтех " се надяваха да произведат 100 милиона ваксини до края на годината, само че броят на плануваните дози в този момент е понижен на половина - на 50 милиона.

" Пфайзер " получава първични материали от снабдители в Съединени американски щати и Европа. Разширяването на производството на съставни елементи за имунизацията предишния месец се оказа предизвикателство. В този миг компанията чака също към момента резултатите от последните проби, декларира производителят.

Компанията не посочи какви съставни елементи за производството липсват. Ваксините нормално съдържат материали, които включват антивирусни сътрудници, антисептични течности, стерилна вода и ДНК детайли от самия вирус, които не предизвикват тежки признаци, само че задействат имунната система да създава антитела.

Обикновено фирмите първо изчакват техният артикул да бъде утвърден и едвам по-късно стартират да набират първични материали, да провеждат индустриални линии и да открият вериги за доставки.

" В този случай всичко се случи по едно и също време. Започнахме да формираме веригите за доставки през март, когато имунизацията към момента се разработваше. Това е изцяло невиждано ", сподели участващ в процеса на създаване на имунизацията на " Пфайзер ".

Понастоящем " Пфайзер/Бионтех " възнамеряват да пуснат 1,3 милиарда ваксини през 2021 година, като дефицитът от 50 милиона дози тази година ще бъде обезщетен с увеличение на производството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР