Пейсмейкър, който се захранва от ударите на сърцето, е тестван

...
Пейсмейкър, който се захранва от ударите на сърцето, е тестван
Коментари Харесай

Пейсмейкър без батерии беше тестван успешно при прасета

Пейсмейкър, който се зарежда от ударите на сърцето, е тестван сполучливо при свине, написа в обява на сп. "Нейчър къмюникейшънс ".

Постижението открива пътя към "доживотни импланти " за поддържане на сърдечния темп.

Стандартните пейсмейкъри, от които зависят милиони хора, разчитат на акумулатори с стеснен живот. Това постанова голям брой интервенции за подмяната им, разяснява Франс прес.

Устройството, работещо без батерия и наречено симбиотичен сърдечен стимулатор, има за последна цел да бъде "имплант за цялостен живот ", изясняват създателите на проучването Чжоу Ли от Китайската академия на науките и Чжун Лин Ван от Китайската академия на науките и Джорджийския софтуерен институт.

Специалистите са показали при възрастни свине, че създадената от тях система, състояща се от три елементи, е способна освен ефикасно да подтиква сърцето, само че и да поправя разстройства в сърдечния темп (синусова аритмия) и да предотвратява затруднения, които могат да причинят гибел.

Учените окачествяват новия пейсмейкър като усъвършенствана версия на самозахранващ се сърдечен стимулатор. Въпросната технология може да откри и други приложения, да вземем за пример в невронни стимулатори, автоматизирано презареждащи се датчици и "умни " облекла.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР