Пейо Билбао (Бахрейн-Викториъс) спечели десетия етап от Тур дьо Франс

...
Пейо Билбао (Бахрейн-Викториъс) спечели десетия етап от Тур дьо Франс
Коментари Харесай

Пейо Билбао спечели в Тура и посвети успеха на Джино Мадер

Пейо Билбао (Бахрейн-Викториъс) завоюва десетия стадий от Тур дьо Франс – 167,2 км от Вулкания до Исоар. 33-годишният испанец записа първата етапна победа в кариерата си в Тура. С триумфа той съумя да се изкачи до петото място в генералното класиране.

Днешният стадий беше с хълмист темперамент и предстоящо беше извоюван от групата на бегълците. Атаките в него обаче започнаха още през цялото време и следваха една след друга съвсем доникъде му. В тях се включиха даже главните кандидати за жълтото трико и Тадей Погачар. Нито един от двамата обаче не съумя да вземе преднина пред другия. Те дойдоха в комплект с главната група на 2:53 минути след Пейо Билбао.

. „ Това беше единствената причина. Специален триумф поради Джино “, съобщи спечелилият.

Кристс Нейландс (Израел-Премиър Тех) водеше самичък, само че три километра преди финала беше застигнат от групата от петима преследвачи. В нея беше и Билбао, който изпревари Георг Цимерман (Интермарше). Трети завърпи Бен О’Конър (AG2R), а Нейландс остана четвърти.

В генералното класиране отпред остава първенецът Вингегор. Втори на 17 секунди е Погачар, а трети на 2:40 минути е австралиецът Джай Хиндли (Бора-Хансгрое). След него е испанецът Карлос Родригес Кано (Инеос) на 4:22 минути, а Пейо Билбао излезе пети на 4:34 минути. Шестицата се добавя от Адам Йейтс (ОАЕ), който е на още пет секунди обратно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР