Пейко Янков е роден на 20 февруари 1977 г. в

...
Пейко Янков е роден на 20 февруари 1977 г. в
Коментари Харесай

Пейко Янков: Туристическият сезон започна трудно, но е успешен

Пейко Янков е роден на 20 февруари 1977 година в гр. Несебър. Завършил е Стопанско ръководство и е специализирал Туристически мениджмънт в Германия.

Изпълнителен шеф е на едно от най-големите хотелски сдружения в Слънчев бряг - „ Слънчев бряг хотел холдингс” АД. Трикратно е бил лидер на листа и е избиран три мандата за общински консултант в Общински съвет Несебър.

В последния състав на несебърския парламент бе ръководител на Комисията по общинска благосъстоятелност, жилищна политика, общински сдружения и предприятия, зам.-председател на Комисията по бюджет, финанси, европейски фондове, национални и районни стратегии и член на Комисията по устройство на територията и запазване на околната среда.

- Господин Янков, доста са настоящите тематики в този момент в Несебър преди локалните избори, само че да стартираме с туризма. Какви са резултатите тази година от инфарктния туристически сезон, който ще запомним с дълги колони от български туристи към Гърция?

- Аз не бих го определил по този начин. Да, сезонът в действителност стартира тази година на мудни обороти, само че наваксахме. В общи линии, резултатите от туристическия сезон за хотелите в нашето сдружение са както миналогодишните. Тази година имаше спад на туристите от Германия и Русия, само че растеж на туристите от Полша, Румъния, Украйна, Прибалтийските страни.

Българските туристи постоянно са били доста дребен % от туристите в Слънчев бряг. Около 1-2 % от почиващите в нашите хотели са българи. Техният брой не е определящ за туристическия сезон, само че е тъпо, че повече българските туристи не се възползват от изискванията, които предлага курортът.

Пейко Янков е изпълнителен шеф на едно от най-големите хотелски сдружения в Слънчев бряг

- Как си обяснявате това?

- Според мен, това значително се дължи на неприятната реклама на Слънчев бряг в българските медии. Ще ви дам един образец - една фотография с двама заспали на пътя пияни туристи обиколи неотдавна всички наши медии....дни наред....една и съща фотография.

За страдание, единствено това се демонстрира от Слънчев бряг, а той има прелестни бази за фамилен туризъм. Преобладаваща част от туристите в нашите хотели са фамилни двойки и фамилии с деца, за които са обезпечени доста игри и водни атракции, спортни надпревари, концерти и други занимания в пакета „ ол инклузив”.

Децата до избрана възраст почиват гратис, по - огромните деца с понижения. Другият мит е, че цените в Слънчев бряг са високи за стандарта на българските туристи, а това от дълго време не е по този начин. Не мисля, че българските медии са справедливи към туристическия артикул, който предлага Слънчев бряг. Той е най-популярният и харесван български курорт в чужбина и най-оплюваният в България.

- Със събаряне на цените ли спасихте тази година туристическия сезон?

- Не, с по-гъвкав мениджмънт и спомагателни бонуси за туристите. Ниските цени не са аршин за добър туризъм. За нас главен аршин е качеството на туристическия артикул, с което не можем да вършим взаимни отстъпки.

Много от туристите в нашите хотели ни посещават години наред и това е показателно. Имаме задоволително богат избор за туристите от разнообразни хотели и разнообразни цени. Важно е против съответната цена екскурзиантът да знае какво получава и да получи това, за което е платил и което е очаквал.


Хотелиерите в Слънчев бряг регистрират добър туристически сезон, макар слабото начало

- Имате сериозен туристически бизнес и работите с най-големите интернационалните туроператори в Европа и по света. Считате ли, че целеше компрометирането Ви на локалните избори забъркването на Вашето име в акция на спецпрокуратурата предходната година, делото бе прекъснато от Апелативния профилиран углавен съд....

- Не, не ме карайте да разясня сходни сюжети. Прокуратурата просто си вършеше своята работа. Считам, че прокуратурата беше подведена по отношение на мен, само че ние сме правова страна и аз имам вяра в обективността на прокуратурата и съда.

- Вие сте бил трикратно лидер на листа и сте избиран за общински консултант към този момент три мандата. Бяхте и лидер на локалната коалиция, която излъчи ръководителят на Общински съвет Несебър Румен Кулев през последния мандат и имахте съществени позиции в локалния парламент. Ще се кандидатирате ли още веднъж на локалните избори за общински съветници и с каква листа ще участвате?

- Още не съм решил дефинитивно. Ако вземам участие ще го направя с изменен екип. Някои от хората, с които работих, изгубиха доверието ми. При избрани условия, човек схваща кои са същинските другари и хората, на които може да разчита.

Дизайнерските басейни в хотелските комплекси са привлекателни за туристите през целия сезон

- Кого имате поради?

- Румен Кулев. С него дълго време бяхме в един екип, само че се оказа, че бъдещите ни проекти са разнообразни и пътищата ни се разделят. Това решение не касае досегашната ни работа в Общинския съвет.

Считам, че Общинският съвет работи доста отговорно, градивно и сполучливо през целия си мандат. Заслугата, несъмнено, е на всички съветници, както и на положителната работа с общинската администрация и с кмета на Община Несебър Николай Димитров.

Показахме, че при взeмането на значими за общината решения можем да се водим от кардинални позиции и да не се разделяме на партии и обединения.

Аз персонално, в никакъв случай не съм взел участие в Общинския съвет за създаване на някакъв личен имидж, за замогване или персонални облаги. Хората го виждат това и мога да ги виждам намерено в очите, в това число и по време на избори.

Предимно фамилни туристи почиват в огромните хотелски комплекси

- Каква очаквате да бъде предизборната конкуренция в Несебър? За локалните избори, като цяло, от ден на ден се постанова прогноза за „ мръсна” предизборна акция.

- Не мисля, че в Несебър ще бъде такава. Никой не би спечелил от сходна акция. Ние сме дребна община и тук всички хора се познаваме.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР