[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗавръщането на настолните игри към популярностЗа около

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗавръщането на настолните игри към популярностЗа около
Коментари Харесай

4+1 | Възкръсването на настолните игри, как половин тон кокаин променя живота в Сан Мигел и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Завръщането на настолните игри към известност
За към две десетилетия настолните ръб игри търпяха непрекъснат крах заради известността на компютърните. През последните няколко години обаче се следи противоположната наклонност - хората започнаха да играят повече бордови игри, става известно, че нововъведенията в дизайна и разпоредбите в компютърните игри могат да бъдат прилагани по забавни способи и на масата в кухнята. И по този начин още веднъж стана фешън групи другари да се събират и да играят с карти, зарове и дребни фигурки на масата с часове. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Как половин звук кокаин трансформира Сан Мигел
През 2001 година контрабандна яхта акустира с щета на Азорските остори и скрива над половин звук кокаин в крайбрежна пещера на о-в Сан Мигел. Морето обаче доближава скъпия товар и го разпръсква из целия остров. Това трансформира живота на жителите на Сан Мигел за идващите 20 години - 80% чистият кокаин намира пътя си на всички места, престъпността на острова се разстраства, а хиляди хора пробват опиата, нормално предопределен за богатите. Някои даже го пият в кафето си или го бъркат с брашно... Прочетете повече тук.

Как се развличат астронавтите на NASA
Астронавтите в Международната галактическа станция (ISS) имат достъп до всевъзможни видове забавление, които обикновено свързваме с активност на Земята. Верижното гледане на сериали на един мирис е изключително известно и не е непокътнато единствено за Netflix на дивана в хола. Контролът на задачата получава молби от астронавтите и качва каквото шоу пожелаят, а скоростта на връзката е такава, че в действителност получават Netflix в космоса. Прочетете повече тук.

Китай подцени Тръмп
Преди седмица Китай тотално смени досегашните си преговорни позиции за комерсиално съглашение със Съединени американски щати и натисна администрацията на Доналд Тръмп за доста отстъпки. До този миг договорката изглеждаше във финалната фаза на договаряне. Китайците приложиха обичана тактичност на самия Тръмп, да сменят разпоредбите на играта в последния миг с упованието другата страна да няма какво да направи с изключение на да се съгласи. Там беше и грешката им. Прочетете повече във Financial Times. (Текстът може да е предпазен от paywall.)

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как Джеймс Холцхауер счупи Jeopardy!

Повечето хора, които вземат участие в известното шоу Jeopardy!, стартират от най-лесните следи за минимум пари. Джеймс Холцхауер обаче постоянно стартира от следи за 1000 $ и продължава в този дух. До този миг Холцхауер е спечелил 22 следващи игри и над 1.5 млн. $. В този подкаст Холжхауер приказва за това по какъв начин статистиката и теорията на вероятностите оказват помощ за решенията му в играта. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР