[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗа разпространението на безсмислената работаСпоред антрополога Дейвид

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗа разпространението на безсмислената работаСпоред антрополога Дейвид
Коментари Харесай

4+1 | Как се разпространява безсмислена работа, ами ако всеки човек на Земята посади по едно дърво и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

За разпространяването на безсмислената работа

Според антрополога Дейвид Грейбър един от най-големите проблеми на модерната стопанска система е разпространяването на все по-безсмислена работа. Грейбър дефинира за безсмислени работни позиции, за които са на това мнение даже служащите, които ги заемат. Според антрополога разпространяването на тези позиции се дължи на форма на " мениджърски феодализъм ", в който междинният мениджмънт основава от ден на ден позиции сред хората, които действително създават артикул или услуга, и хората, които купуват продуктите. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какво би станало, в случай че всеки посади по едно дърво?
Учени, откриватели и деятели са съгласни, че човечеството би трябвало внезапно да понижи количеството въглероден диоксид, което създава, с цел да се избегнат най-лошите сюжети на климатичните промени. Нивото на CO2 в атмосферата към този момент е много по-високо от историческо междинното за съществуването на човечеството. Какъв би бил резултата над сегашната централизация на CO2, в случай че всеки човек на Земята посади по едно дърво. Вижте сметките, с доста догатки и евентуални неточности, несъмнено, тук.

Хладният цимент, който ви затопля
Много американски градове към този момент усещат стоплянето в климата и взимат ограничения да се охладят. В Лос Анджелис да вземем за пример е все по-разпространена практиката улиците и тротоарите да се покриват с " отразяващ цимент " - пътно покритие, което отразява слънчевата сила вместо да я гълтам и конвертира в топлота. Този вид покритие си остава ветровито през целия ден. Има единствено един проблем - хората са тези, които страдат, защото се оказва, че температурите тъкмо над в действителност хладния цимент са с до 7 градуса по-високи. Прочетете повече тук.

Как да намалите данните на Гугъл за дейностите ви
Гугъл събира в действителност неразбираемо количество данни за всичко, което вършиме, къде ходите, какво си купувате и с кого си споделяте. Компанията оправдава събирането на данни с възстановяване на услугите си за вас. Независимо дали вярвате на това, следната публикация изяснява по какъв начин може да контролирате какви данни международният софтуерен колос може да получава за активността ви. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Защо мрежата е толкоз поляризирана
През 70-те години на 20-ти век психологът Дейвид Г. Майерс разделя група студенти на две съгласно това дали клонят политически надясно или наляво. За времетраенето на опита на студентите е позволено да беседват само с други от личната си група. Накрая се оказва, че членовете и на двете групи са развили в пъти по-екстремни политически визии. Същото се случва през днешния ден в мрежата - балоните от едни и същи отзиви, които обществените медии основават, вършат хората по-крайни и уверени в концепциите си от всеки път. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР