[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВъглищата се оскъпяват без да намаляватДържавите от

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВъглищата се оскъпяват без да намаляватДържавите от
Коментари Харесай

4+1 | Как въглищата се субсидират все повече, за роботизираното производство през 2030 г. и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Въглищата се оскъпяват без да понижават

Държавите от Г-20 са повече или по-малко съгласни, че задачата е да доближат в бъдеще до нулеви или най-малко неутрални въглеродни излъчвания. Въпреки това, съвсем всички страни в Г-20 усилват дотациите за въгледобива. Тези страни дават отговор за 80% от въглеродните излъчвания, а това е обезпокоителен факт. Една от огромните реклами на въглищата е, че са на ниска цена, в случай че ще и замърсен, източник на сила. Данните не демонстрират това. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Роботите ще ви заменят
Нов отчет на Oxford Economics предвижда, че до 2030 година роботите ще заменят най-малко 20 млн. души в позиции в производството. Числото е изключително обезпокоително, защото същият отчет установи, че от 2000 година насам, роботите са заменили единствено 1.7 млн. души в производството. С други думи, роботите ще заемат 11 пъти повече работни места в идващите 10 години в сравнение с през последните 20. Прочетете повече тук.

Демократически спор за смяната в климата
Трудно е да чуете спор за смяната в климата сред претенденти на Демократическата партия в Съединени американски щати. Те нормално не дебатират сходни въпроси, защото цяло са съгласни, че казусът е породен от хората и би трябвало да се позволи. От довечера обаче стартира серия диспути сред сегашните претенденти за президентските избори следващата година, които ще отразяват другите резултати на смяната в климата и препоръчаните политики от тяхна страна. Прочетете повече тук.

Има ли смисъл от мотивационно писмо?
Никой не обича да написа мотивационни писма. В същото време, множеството работодатели единствено ги преглеждат, а постоянно изобщо не ги четат. Въпреки това, мотивационното писмо е още един метод да се продадете като добър и новаторски кадър и си коства да умеете да го напишете добре. Ако се интересувате от препоръки по какъв начин да формулирате писмото си, прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как Netflix промени развлекателната промишленост

Ясно е, че Netflix трансформира развлекателната промишленост - хиляди сериали и филми разполагаем на 160 млн. души в 190 страни. Размерът на достижението на компанията е съвсем неразбираем. Истинският въпрос е: към какво се трансформира развлекателната промишленост и по какъв начин това въздейства на самия креативен развой в нея? Можете да слушате повече в подкаста Crazy/Genius.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР