[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕТъмното бъдеще на рекламатаСлед 60-70 години почти

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕТъмното бъдеще на рекламатаСлед 60-70 години почти
Коментари Харесай

4+1 | За тъмното бъдеще на рекламата, каква е формата на Вселената и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Тъмното бъдеще на рекламата

След 60-70 години съвсем всеки един миг от живота на хората, родени през 2000 година, ще е комфортно непокътнат в електронни данни. В същото време изкуственият разсъдък и самият потенциал на компютрите ще са траяли напредъка си. Тези два фактора и разпространяването на " умни уреди " даже към човешкото облекло сочат към едно доста мрачно бъдеще на следене на всеки аспект от човешкия живот, с който сегашните недоволства от Гугъл и Фейсбук наподобяват като детска игра. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какво мисли Мартин Скорсезе за Marvel
Преди няколко седмици известният режисьор Мартин Скорсезе разгласи, че филмите на Marvel не са същинско кино. Франсис Форд-Копола бързо го поддържа и натърти, че филмите за супергерои не просто не са кино, а са засегнатост към киното. Тези изявления на колоси в киното, несъмнено, генерираха голямо количество противоречие, разногласия и осъждания от страна на артисти във филмите на Marvel, както и от мениджмънта на компанията. Прочетете отговора на Скорсезе тук.

Каква е формата на Вселената
Традиционната галактическа доктрина допуска, че Вселената е плоска - т.е., в случай че два лъча светлина бъдат изстреляни редом, те ще си останат паралелни вечно и в никакъв случай няма да се пресекат. Нов и необятно обсъждан теоретичен труд обаче се пробва да предложи теорията, че Вселената в действителност е затворена сфера и има край. Повечето математически доказателства от началото на века поддържат теорията за плоска галактика. Но не всички и новата доктрина се пробва да изясни за какво. Прочетете повече тук.

За студената война и науката за климата
През 60-те години на предишния век американската войска основава подземна база в дълбоките ледове в Гренландия. Официалната цел на плана е да подкрепя научни проучвания в леда, а импровизирано се тества опцията за система от нуклеарни ракети, ориентирани към Съюз на съветските социалистически републики и скрити под леда. Истинската цел на плана се оказва непостижима, само че изследванията на фасадата на военните се оказват основни за развиването на науката за климата. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

За домашните любимци и хората
Ние, хората, имаме навика да придаваме човешки качества на домашните си любимци. Според психолога Хал Херцог това прави връзките ни с тях проблематични, както и повдига други въпроси. Защо можем, без да ни мигне окото, да погребем тържествено умрелия хамстер на сина си и по-късно да купим гибелен капан за мишки? Как се получава разделянето сред другар и пакостник? Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР