[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСкритото замърсяване в домаНепрекъснато си говорим за

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСкритото замърсяване в домаНепрекъснато си говорим за
Коментари Харесай

4+1 | Скритото замърсяване на въздуха в дома, за опиатната криза в САЩ и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Скритото замърсяване в дома

Непрекъснато си приказваме за замърсяването на въздуха на открито, а голям брой закони, регулации и интернационалните съглашения като Парижкото се пробват да лимитират нездравословните частици навън. Модерният жител обаче прекарва най-малко 90% от времето си на затворени порти, а замърсяването на въздуха във вътрешните пространства до този миг е съвсем неразучено. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Колко е мъчно да спреш опиатите
В Съединени американски щати безшумно си върви тежка рецесия с опиатите - заради практиката свободно да се изписват антидепресанти милиони американци са пристрастени към всевъзможни изцяло законни опиати. Кризата е изключително публикувана измежду служащите, чиято работа е застрашена от автоматизация или които към този момент са я изгубили - за тях медицински предписаните опиати се трансформират в основна причина за битие. Прочетете повече тук.

Възходът на възобновимата сила
Този април за пръв път в историята на Съединени американски щати е генерирана повече възобновима сила, в сравнение с от въглища. Докато зелената сила мощно се въздейства от сезоните, наклонността е повече от ясна. Зеленият бранш и фосилните горива вървят към равни дялове в енергийната карта на Съединени американски щати, като това може да се случи още през 2020 година Прочетете повече тук.

Как да се подготвим за генно-модифицираните бебета
Наистина наподобява сякаш световете на научната фантастика и действителността от ден на ден се срещат. След първичната гневна реакция към китайските генно-модифицирани бебета става все по-ясно, че в даден миг в не изключително далечното бъдеще генната трансформация ще стане всекидневна действителност. Сега остава въпросът по какъв начин да се подготвим за това, без да повторим сюжета на кино лентата " Гатака ". Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Излезли ли са отвън надзор споразуменията за дискретност?

Споразуменията за дискретност (на англ. NDA) нормално се употребяват, когато се борави с значими държавни или търговски секрети, за които не трябва да научава конкуренцията. В Холивуд обаче те постоянно се употребяват като метод да се затвори устата на някогашни любовници под опасността от съд. Както казусът с Харви Уайнстийн демонстрира, тази процедура има и извънредно тъмна страна. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР