[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕС патици срещу климатичните промениЕдин от ефектите

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕС патици срещу климатичните промениЕдин от ефектите
Коментари Харесай

4+1 | Защо трябва да отглеждаме патици, а не кокошки, за Teach for America с Уенди Коп и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

С патици против климатичните промени

Един от резултатите на климатичните промени е, че на доста места по света времето ще стане в пъти по-влажно и топло. При настоящето мокро лято, такива прогнози не звучат чак толкоз необичайно. Един от проблемите, които това ще сътвори, е при развъждането на животни - кокошките не са най-приспособимото животно. Според бангладешката неправителствена организация BRAC, отговорът на този проблем е развъждането на патици. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Когато археологията се политизира
Миналата седмица министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху написа в Twitter, че " връзката на палестинците със земята на Израел не може да се съпоставя с 4000-годишната връзка на евреите с територията. " Причината? Наскоро бяха направени нови ДНК открития в четири скелета на по над 3000 години, които съответстват с хипотези за обстоятелствата зад някои древен истории за античните филистимци. Нетаняху обаче незабавно употребява четири скелета за обръщение против Палестина. Прочетете повече тук.

За Волтер и свършената работа
Волтер е прав - не оставяйте съвършеното да бъде зложелател на положителното. Психологията демонстрира, че от даден миг нататък даже да преработваме дадена задача, качеството на работата ни освен не се усъвършенства, а даже се утежнява. Всички сякаш знаем това, само че умеенето да знаеш по кое време да приключиш дадена задача и да минеш към идната се оказва едно от най-трудните за преодоляване и най-ценните от работодателите. Прочетете повече тук.

Как туристите виждат градовете друго
Когато отидем в нов град, ние нормално преглеждаме най-известните забележителности, най-приятните паркове, хубавите заведения за хранене. Така туристите си построяват изцяло друга картина за градовете от личните им жители. Художникът Ерик Фишър е създал карти на известни градове, в които въз основата на данни демонстрира най-често посещаваните местоположения от локалните по отношение на туристите. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Teach for America с Уенди Коп
През 1989 година студентката последна година Уенди Коп се пробва да измисли метод да усъвършенства държавното обучение в Съединени американски щати. В курсовата си работа тя предлага основаването на национална школа за учители, която да образова преди малко приключили студенти. Идеята се трансформира в Teach for America. Организацията през днешния ден е обучила над 60 000 учители и продължава да създава фрагменти за просветителната система. TFA също е въодушевила сходни начинания по целия свят, в това число българската Teach for Bulgaria. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР