[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПоловин милиард мъртви пчелиИнсектицидите убиват насекоми -

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПоловин милиард мъртви пчелиИнсектицидите убиват насекоми -
Коментари Харесай

4+1 | Как в Бразилия бяха избити половин милиард пчели, за бъдещето на религията и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Половин милиард мъртви пчели

Инсектицидите убиват инсекти - никой не е сюрпризиран от това. Следователно никой не трябва да бъде сюрпризиран и че откогато бразилското държавно управление анулира някои от регулациите върху инсектицидите, продажбите им в страната са нарастнали с 27%, а 500 млн. пчели над предстоящото са умрели от този момент. А това се трансформира в необикновен проблем освен за производителите на мед, а и за хабитатите, от които тези пчели са част. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Поеми си надълбоко въздух...
Невролози са разкрили тъкмо по какъв начин и за какво дълбокото вдишване на въздух въздейства на мислите ни - става известно, че не е просто сентенция. Чрез изследване, което е следило и мозъчни интервенции, учените са разкрили, че другите способи на дишане задействат разнообразни елементи от мозъка. Това може би е началото на отговора на въпроса за какво хората могат да изберат да контролират дишането си - умеене, което множеството животни нямат. Прочетете повече тук.

Какво е бъдещето на религията
Религиите непрестанно се трансформират с времето, а когато умрат, се трансформират в легенди и митове. Зороастризмът през днешния ден да вземем за пример е съвсем напълно изчезнала вяра, само че същото може да се случи някой ден и с християнството и исляма. Как би се случило това в света на високотехнологичното бъдеще и можем ли да чакаме нови религии, първоначално просто култове, да ги заменят. Прочетете повече тук.

Как публицистите подценяват Мусолини и Хитлер
Мусолини и Хитлер се радват на известност или най-малко на неутрални позиции от множеството американски медии през 20-те и даже през 30-те. Особено Хитлер постоянно е считан за гръмък и неефикасен и че е било единствено въпрос на време преди и немското общество да осъзнае това. Уви, дребна част от американските медии осъзнава какво в действителност се случва в Германия чак до втората половина на 30-те години на предишния век. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Не търсете вниманието

Джоузеф Гордън-Левит не може да се оплаче от липса на известност. Известният артист обаче споделя по какъв начин се е пристрастил към вниманието в обществените мрежи, което го е направило по-малко работлив и по-неудовлетворен. Според Гордън-Левит самият бизнес модел на огромните тех компании, който се старае да притегли вниманието на хората за допустимо най-дълго време, ни прави по-нещастни и понижава вродената ни досетливост. Можете да гледате и слушате Ted лекцията му тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР