[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕMитът за недокоснатата природаКласическо искане на еколозите

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕMитът за недокоснатата природаКласическо искане на еколозите
Коментари Харесай

4+1 | За индианската култивация на горите в Амазония, за двигателя, който нарушава законите на физиката, и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Mитът за недокоснатата природа

Класическо искане на еколозите е колкото може по-голяма част от Земята да бъде непокътната в недокоснатата си от човек форма. Архивна публикация на Atlantic от 2002 година, която е изключително значима през днешния ден поради пожарите в амазонските дъждовни гори, показва, че самата концепция за тях може би не е вярна. Според публикацията околната среда в Амазония може би е резултат от хиляди години човешка интервенция. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Двигателят, който нарушава законите на физиката
Инженерът от NASA Дейвид Бърнс е предложил научен галактически мотор, който работи без потребността от запалимо гориво. Единственият проблем е, че концепцията му може би нарушава законите на физиката. Идеята на Бърнс е витлообразен мотор, който експлоатира резултати на смяната в масата при ускорение на частици съвсем до скоростта на светлината. Въпреки глупостта й концепцията на инженера генерира полемика в научните среди заради забавното теоретично заиграване. Прочетете повече тук.

Може ли Apple да надмине iPhone?
Изобретението на iPhone трансформира Apple от сполучлива компания за компютри в най-печелившия производител на потребителска електроника в света. От известно време обаче самите консуматори се оплакват, че в смарт телефоните на компанията няма задоволително нововъведения. Може ли Apple да повтори революционния си триумф още веднъж? Прочетете повече тук.

" Изучавайте великата нация! "
Смартфон приложение, основано от китайската комунистическа партия, има цялостен " суперпотребителски " достъп и надзор в Android телефони. " Образователното " приложение Study the Great Nation образова потребителите си за делата и идеологията на президента Си Цзинпин, а в това време може да прави фотоси, да изпраща данни за местоположението им и да преглежда цялостната история на прилагане на телефона. Приложението изисква достъп даже до фенерчето на телефоните. Вече 100 млн. консуматори в Китай го употребяват. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Защо не можем да се съгласим за нищо

Не става дума към този момент даже за подправени вести, задгранични тролове или идеологически балони, макар че всички тези фактори са налице в обществените мрежи. Социалните медии и технологиите дават на хората пряк достъп до информация, и то по подобен метод, че всеки е уверен, че разполага или е намерил същинските обстоятелства. А оттова нататък всеки е подготвен да брани позицията си на осведоменост и разногласията се оказват безкрайни. Можете да слушате повече в Guardian Podcasts.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР