[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКитайската шпионска офанзива в САЩСамо за последната

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКитайската шпионска офанзива в САЩСамо за последната
Коментари Харесай

4+1 | За шпионската офанзива на Китай в САЩ, защо Тръмп е искал да хвърля атомни бомби в урагани и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Китайската шпионска атака в Съединени американски щати

Само за последната година в Съединени американски щати са разкрити обществено трима вербувани от Китай американци. Според самите американски управляващи в последните години китайските служби са станали доста по-агресивни в опитите си да добият американска информация. Докато службите и институциите на други страни постоянно са били призната част от шпионската игра, Китай също по този начин организира голяма интервенция за търговски шпионаж, на която Съединени американски щати още нямат просторен отговор. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Защо да не хвърлим атомна бомба по урагана?
Това е концепция, която е хрумнала на администрацията на Тръмп и персонално на самия президент на Съединени американски щати повече от един път. Теорията е, че ураганът може да бъде отклонен с задоволително огромна мегатонова нуклеарна детонация, с цел да не доближи Съединени американски щати. Идеята звучи извънредно неуместно и също така е със 70 години остаряла - последния път, когато нещо сходно е предлагано в Съединени американски щати, е през 50-те години на предишния век и даже тогава се стига до заключението, че не става. Прочетете повече за нуклеарната обсесия тук.

Libra желае да ги хакнете за 10 хиляди $
Швейцарската организация The Libra Association, която е наета от Фейсбук да ръководи криптовалутата на компанията, предлага 10 хиляди $ за всеки открит бъг или накърнимост. Криптовалутата се чака да излезе на пазара при започване на 2020 година, като надеждността на валутата и поддръжката й от Фейсбук може да трансформират цялостния криптопазар. Прочетете повече тук.

Да си барман на Южния полюс
На Южния полюс има 45 проучвателен бази, в които през лятото живеят и работят хиляди учени и личен състав по поддръжката. В шестте месеца от годината, през които Антарктика е лишен от слънчева светлина обаче, температурите падат внезапно, а броят на хората понижава до няколкостотин. В тази " приветлива " среда споделените прекарвания и пиенето на алкохол дружно стават жизненоважни, а положителният барман се цени от цялата изследователска база. Можете да научите повече за това какво е да си барман на Южния полюс тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Препятствията пред " дълбоката работа "

Всички към този момент сме привикнали да отделяме непрекъснато внимание на телефоните си и непрестанното им бръмчене и бибикане. Дори и да мислим, че би трябвало да им отделяме по-малко внимание, това не ни тревожи изключително. Според компютърния експерт и създател Кал Нюпорт обаче казусът е в пъти по-огромен - непрестанното разпръскване ни отучва от " дълбоката работа " и ни прави непригодни за нея. Според Нюпорт " дълбоката работа " е всяка задача, която изисква непрекъснатото ни и фокусирано внимание за дълго време. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР