[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакво всъщност мислят тийнейджърите? Четири екипа от

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакво всъщност мислят тийнейджърите? Четири екипа от
Коментари Харесай

4+1 | Как американските тийнейджъри виждат страната си, защо приливите в Аляска са токсични и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Какво в действителност мислят младежите?
Четири екипа от фотограф и създател на New York Times са прекарали това лято, обикаляйки Съединени американски щати, с цел да беседват с младежи из цялата страна. Всяка двойка е развивала друга тематика - национализъм, обичаи, общественост, юношески прекарвания, само че всички имат един сплотяващ въпрос - по какъв начин наподобява Америка в този момент през очите на младите? Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Токсичните приливи на Аляска
През зимата на 2015 година над един милион огромни гагарки (гмуркаща се птица-рибар) умират покрай брега на Аляска, освен това от апетит. Причината за това се оказва извънредно топлата вода към брега по това време - тя предизвиква детонация в цъфтенето на токсични водорасли, които създават рисков невротоксин. Това изпразва водите към брега от живот и води до гладна гибел за птиците. Прочетете повече тук.

Лоши вести за пчелите на Марс
Преди космонавтите да се запътят към Международната галактическа станция, те прекарват години физическа и психическа подготовка за живот в нулева гравитация. Те упражняват най-базови привички, които нулевата гравитация трансформира. За жал сходно образование наподобява невероятно за използване върху пчелите, които не престават да умират при всеки опит за въвеждане в лунен или марсиански симулатор. А това е проблем - без полинатори едни бъдещи колонизатори на Марс няма да могат да отглеждат своя лична храна. Прочетете повече тук.

Ябълков спор в Кашмир
Нова точка на напрежение се заформя към търговията на ябълки в индийската провинция Кашмир. Поне шест търговци на ябълки от отвън Кашмир са убити на територията на щата, до момента в който внасят продуктите си, като най-малко управляващите упрекват локалните " ултранационалисти ". Положението в Кашмир става все по-обтегнато, откогато държавното управление на Индия анулира лимитираната автономност на щата на 5 август. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

За безсмислената работа и по какъв начин ни вреди
През 2013 година антропологът Дейвид Грейбър разгласява публикация, в която разказва разнообразни типове безсмислена работа. Според него корпорациите имат свойството непрестанно да разрастват междинното равнище на мениджмънта си и да го напълват с безполезни, само че добре платени позиции. Така в Лондон да вземем за пример непрестанно пораства броят хора, които считат, че работата им има нулево въздействие над заобикалящата ги действителност. В този подкаст Грейбър изяснява по какъв начин и за какво сходна работа, даже когато е добре платена, вреди както на фирмите, които заплащат за безсмислена работа, по този начин и на душeвността на работещите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР