[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕKaк всички се вързаха на FaceAppПриложението за

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕKaк всички се вързаха на FaceAppПриложението за
Коментари Харесай

4+1 | Как всички дадоха данните си на FaceApp, за самотата на големите модерни градове и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Kaк всички се вързаха на FaceApp

Приложението за телефони FaceApp е рисково за националната сигурност на Съединени американски щати, или най-малко по този начин считат водачите и на републиканците, и на демократите в Конгреса. Наистина, няма съвсем никакъв надзор над това какво притежателите на FaceApp могат да вършат с данните ви, откакто се " състарите ". Това не е проблем единствено с FaceApp обаче - приложенията, ползващи камерите на телефоните ви, са на всички места и събират данни непрестанно. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Зашеметяваща самотност в огромните градове
Миналата година Тереза Мей назначи министър на самотата във Англия, откакто без значение изследване сподели, че над 9 млн. души в страната се оплакват от смазваща самотност. Една от тези самотни души е фотографът Аристотел Руфанис, който си е сложил задача - да снима огромните градове измежду нощ, когато наподобяват най-празни и неприветливи. Прочетете повече тук.

Фармацевтичното замърсяване
Модерните рядкости на дивата природа включват сьомга, пристрастена към психотропни субстанции, и птицечовки на Prozac. Все по-масовото безпризорно изхвърляне на фармацевтични артикули в природата води до сходни случаи - на пръв взор са смешни, само че обстановката с фармацевтичните боклуци става все по-смъртоносна за природата. Прочетете повече тук.

Ислямски промени за световния капитализъм
Милиардерът Рей Далио неотдавна съобщи, че световният капитализъм се проваля. Инвеститорът и човеколюбец Мохамед Йесилхарк предлага коренно решение - да се почерпи мъдрост от ислямската стопанска система. Според Йесилхарк би трябвало да се вкара ислямският налог закат - годишен налог върху благосъстоянието от 2.5%, с цел да се поправят неравенствата в модерния капитализъм. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Гласът на Хонконг

Джими Лай бяга от Китай в Хонконг през 1960 година, когато е единствено на 12 години. Когато е на 21-годишна възраст, Лай е отпред на лична фабрика. Днес той е един от най-богатите хора в Хонконг и си остава гневен критик на китайското държавно управление. Лай е и един от най-влиятелните гласове на сегашните митинги в Хонконг. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР