[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак смартфон фотографията променя паметта ниВсеки път,

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак смартфон фотографията променя паметта ниВсеки път,
Коментари Харесай

4+1 | Защо писането на ръка е на изчезване, да си закупиш виртуална зелена енергия и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Как смарт телефон фотографията трансформира паметта ни

Всеки път, когато си спомняме за нещо, мозъкът ни може, без да желае, да промени дребни елементи или точността на загатна по отношение на действителността. Тук влизат смарт телефон фотоапаратите. Все повече хора разчитат на достъпността на фотосите и не се концентрират задоволително в личните си прекарвания. А в случай че разчитаме на телефоните да помнят вместо нас, то самите събития в паметта ни се объркват доста по-лесно. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Виртуално пазаруване на зелена сила
Компании като италианската Ferrero постоянно разчитат на сила от въглища, с цел да зареждат предприятията си, макар все по-усиления зелен напън. Зелената сила обаче не е еднообразно налична на всички места - в случай че в района няма задоволително слънце или вятър, би трябвало да разчитате на обичайната сила. Така се раждат виртуалните съглашения за закупуване на сила - компания, която действително продължава да работи с " мръсна " сила, финансира работата на зелена електроцентрала на друго място и й обезпечава ценова непоклатимост. Прочетете повече тук.

Изчезващото писане на ръка
За множеството възрастни писането на ръка е инстинктивно. Трябва да си припомните обаче какъв брой време лишава в действителност да се научиш да пишеш на ръка в учебно заведение. За подрастващите генерации то е още по-трудно - до момента в който стигнат до учебно заведение, множеството деца в развития свят към този момент са привикнали да работят с таблет и да работят с клавиши или тъчскрийнове - за тях писането на ръка е досадна и неразбираема отживялост. Прочетете повече тук.

Американските компании и " Тянанмън "
Не е напълно ясно какъв брой души умират на площада " Тянанмън " преди 30 години в Пекин. Според Китай броят е 241, а съгласно медии и организации отвън страната може би доближава до над 2500 починали и 6000 ранени. Не е оригиналност за никого, че Китай цензурира всевъзможни мемоари за " Тянанмън ", в това число благодарение на изкуствен интелект. Западни компании като Apple и Microsoft обаче също вземат участие в тази цензура, с цел да имат достъп до китайския пазар. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Икономиката зад скъпите медикаменти
Новите генни и клетъчни лечения от ден на ден се доближават към Светия граал на медицината - да излекуват рака. Те несъмнено в никакъв случай няма да го доближат, само че пък стават все по-ефективни. И по-скъпи от всеки път. Но по какъв начин тъкмо се дефинира икономическата цена на едно лекарство или лекуване? Икономистът от MIT Андрю Ло и сътрудникът на a16z Хорге Конде разискват стопанската система на фармацевтичната промишленост. Прочетете повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР