[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак Nestle прави милиарди от евтина водаКомпанията

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак Nestle прави милиарди от евтина водаКомпанията
Коментари Харесай

4+1 | Как Nestle се възползва от бедни общини, за бъдещето на месото, отгледано в лаборатория, и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Как Nestle прави милиарди от евтина вода

Компанията Nestle стартира да бутилира вода през 1843 година Днес съществуват хиляди компании за бутилирана вода, само че Nestle продължава да държи най-големия дял в този към този момент световен бранш. Един от методите, по които компанията остава на върха, е като навлиза в небогати общини и изисква данъчни облекчения за запас, който става все по-рядък. Така Nestle прави сериозна облага. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Любимите фотоси от Космоса на National Geographic
Изминалата година беше богата на галактически открития за далечни звезди и следствията от тяхната гибел. По-близко до нас, телескопите на и към Земята хващат извънредно красиви фрагменти. National Geographic споделя най-любимите си галактически фотографии за 2019 година Можете да ги разгледате тук.

Да опиташ пуешко от епруветка
Пол Моздзиак е специалист в развъждането на птиче месо в епруветка. Засега процесът е извънредно безценен. За да създаде бяло месо, колкото има в една същинска пуйка, екипът му би трябвало да похарчи към 34 хиляди $ поради рестриктивните мерки на сегашната технология. Въпреки това Моздзиак е уверен, че в бъдеще продуктите на " клетъчното селско стопанство " ще са тъкмо толкоз евтини, колкото и месото от животни, отглеждани във ферми. Прочетете повече тук.

Как пиянството на другите ни въздейства финансово
Един от пет възрастни в Съединени американски щати е потърпевш от резултатите на " вторичното пиене ". Терминът не е толкоз известен, колкото вторичното пушене, само че има сходна конотация. Пиенето унищожава човешките взаимоотношения и животи, само че може да се мери и финансово. Според изследване, поръчано от американските институции, " вторичното пиене " е коствало на стопанската система 249 милиарда $ единствено за 2010 година, а страната е платила 40% от цената. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Какво може да ни каже един тест на личността?

Възприятията за личностните проби варират през десетилетията. През по-голямата част от XX век те са извънредно известни. Като разпределителната шапка от поредицата за Хари Потър те звучат умно и ни оказват помощ да намерим мястото си в света, дават контури на личността ни. Само че множеството пъти просто са генерализирани изказвания без научна основа, които просто се пробват да потвърдят това, което към този момент желаеме да мислим за себе си. Чуйте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР