[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак да спасиш изчезващ видАфриканският посум пигмей

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак да спасиш изчезващ видАфриканският посум пигмей
Коментари Харесай

4+1 | Колко е трудно да спасиш изчезващ вид, защо хората протестират по целия свят и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Как да спасиш изчезващ тип

Африканският посум дребосък е на две по-топли зими от изгубване. Дребният торбест гризач, който живее единствено в няколко австралийски планини, е мощно ударен от климатичните промени. Посумът хибернира през зимата - когато снеговалежите са малко, доста посуми замръзват в хралупите си, тъй като няма сняг, който да ги топлоизолира от ледения вятър. Решението за избавяне на дребната животинка на учените се оказва изключително забавно - защото предците на посума дребосък са живели в гори, откривателите се пробват да заселят планинския гризач отвън естествения му хабитат. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Защо на всички места хората стачкуват
През последните седмици огромни анти-правителствени митинги са се вдигнали на всеки континент - в Алжир, Боливия, Англия, Каталуния, Чили, Еквадор, Франция, Гвинея, Хаити, Хондурас, Хонконг, Ирак, Казахстан, Ливан и още. От 1-ви ноември към тази численост се причисли и Пакистан. Според The Economist, в света не е имало подобен брой митинги протичащи се по едно и също време от края на 80-те години на 20-ти век. Какви са приликите сред всеобщите митинг и какви са разликите можете да прочетете тук.

Гугъл translate в медицината
Лекарите в космополитни страни като Съединени американски щати все по-често се сблъскват с езиковата преграда. Много малцинствени пациенти не знаят британски до момента в който никой от лекарите не знае техния език. Ако болничното заведение няма професионален преводач (и даже тогава, той може да не нацели езика), от ден на ден лекари би трябвало да се оправят с google translate, с цел да се схванат с пациентите си. Разбира се тех секторът се пробва да създаде по-специализирано решение за лекарско-пациентската връзка. Прочетете повече тук.

Грешният залог на SoftBank
Японската SoftBank е един от най-големите вложители в Uber и във все по-провалящия се стартъп за споделени работни пространства WeWork. През последното тримесечие двата бизнеса са се показали толкоз неприятно, че SoftBank е изгубила 8.9 милиарда $. Къде се провалят бизнес моделите на двете компании и дали най-новата загуба на SoftBank е наказване за спекулативни вложения. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Триумфът на Пигу

През 19-ти век и в самото начало на 20-ти век над Лондон се разстила известната лондонска мъгла - действително нездравословен смог, основан от фабриките на града. Реалната цена на това замърсяване се заплаща от жителите на града. Лондонският смог кара икономиста Артър Сесил Пигу да направи първите налози в жанр " замърсителят заплаща. " Век по-късно предлагането на Пигу е една от централните ограничения в битката против климатичните промени. Можете да слушате повече тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР