[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак да се предпазим от бели мечкиЗа

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак да се предпазим от бели мечкиЗа
Коментари Харесай

4+1 | Как да се защитим от любопитни бели мечки, как лазерите се ползват по протести в цял свят и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Как да се предпазим от бели мечки

За носа на една бяла мечка транспортен съд, цялостен с учени и публицисти, работи като сирена. В необятната бяла простор на арктическите ледове миризмата на дизинфектант, корабно готвене, дизел и хора се оказва непреодолима и мечките идват да видят източника й отдалеко. Това е проблем за учените, които желаят да си устроят палатков лагер на ледовете. Докато хората са на кораба, мечките са прелестни за фотография, само че на ледовете могат да бъдат свирепи и смъртоносни. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Мистерията с марсианския О2
След повече от шест години на Марс роувър на НАСА е разкрил, че на Червената планета има повече О2, в сравнение с учените на Земята са предполагали. Не единствено това, ами и равнищата на О2 варират съгласно сезона, като напролет и през лятото се качват до 30% над предстоящото. Кислородът не е единственият атмосферен газ на Марс, който варира необяснимо - сходно събитие следим и при метана. Прочетете повече тук.

Защо революцията на електрическите коли ще се позабави
Един от най-привлекателните аспекти на електрическите коли е, че един път създадени, те не изпускат въглеродни излъчвания в атмосферата. Е-колите обаче са доста по-скъпи за произвеждане от един обичаен автомобил. Една от очакванията на бранша е, че заради все по-масово произвеждане батериите на електрическите коли, които образуват основната част от високата цена, ще продължат да поевтиняват въз основата на стопанската система на мащаба. Според нов отчет на MIT този сюжет може би е надалеч от действителността, като понижението в цените в околните години ще се забави доста или даже ще спре. Прочетете повече тук.

Лазерите на нашето неодобрение
През последните години лазерите се трансфораха в относително на ниска цена за потребителите артикул. Протестиращи по целия свят, от Чили до Хонконг и Ирак, ги употребяват като значима част от дейните си действия. Лазерите са по едно и също време един от методите да се победят технологиите за лицево различаване и датчиците на полицията, система за сигнали сред протестиращите и гръмък метод да се сътвори пъстър и хубав знак на митинга. Тук можете да разгледате фотогалерия от разнообразни митинги по света от последната година, в които потреблението на лазери играе основна роля.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Изборите, с които най-после се помиряваме
Стефани Ринка е била здравна сестра, като всеки ден се е сблъсквала с обездвижени пациенти или хора с терминални диагнози. Почти през целия си живот Стефани повтаря на брачна половинка и децата си, че в никакъв случай не желае да бъде обездвижена или държана жива, в случай че загуби качеството на живота си. В подкаста Hidden Brain можете да слушате историята за изборите, които семейство Ринка прави, когато се сблъсква с покруса.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР