[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕИма ли фосилизиран живот на МарсНАСА ще

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕИма ли фосилизиран живот на МарсНАСА ще
Коментари Харесай

4+1 | Защо Adidas предпочита азиатски роботи пред американските, за предстоящата мисия на Марс на НАСА и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Има ли фосилизиран живот на Марс

НАСА ще изстреля проучвателен роувър към Марс през 2020 година, като към този момент има определена дестинация за приземяване на робота. Две нови научни проучвания сочат, че кратерът Джезеро съдържа материали, които нормално свързваме с остатъци от живот. В Джезеро се намира вкаменената делта на река, съществувала преди 3.6 милиарда години, където може би роувърът на НАСА ще откри и доказателства за остатъци от живот на Червената планета. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Азиатски роботи лишават работата на американски роботи
Adidas възнамерява да затвори високотехнологичните си " роботизирани " заводи в Германия и Съединени американски щати и да ги реалокира в Азия. Немската компания счита, че по този начин ще спести пари и по-лесно ще доближи азиатските пазари. Първоначално компанията планираше да реализира световно покритие посредством роботизираните " скоростни заводи ", само че се оказва, че са прекомерно скъпи за поддръжка и не задоволително гъвкави, когато е нужна промяна на продуктите. Прочетете повече тук.

Как да защитим горилите от ебола
Възможно е над една трета от популацията на сериозно застрашените западни горили да е била унищожена от ебола в ранните 2000-ни години. Сега източните планински горили, както и горилите на Грауер, може да са застрашени от същия вирус. Идентификацията на вируса измежду горилите обаче е сложна и нормално се случва след голям брой смъртни случаи. Опазването на горилите се усложнява и от нападенията над рейнджъри и природозащитници от страна на въоръжени конгоански бунтовници и локални милиции. Прочетете повече тук.

Технологиите и субективността на болката
Едно от огромните провокации на западното опазване на здравето от десетилетия е да развие скали за премерване на болката на пациентите. Всеки човек записва болката по друг метод, мъката на един може да е просто дискомфорт за различен. Количествата болежка обаче са значими за диагностиците. Дали технологиите и машинното учене могат да основат стандартизирани измервания на човешката болежка? Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Надценени ли са огромните градове
Класическите пояснения са, че огромният град е мястото на безкрайните благоприятни условия, където хората бягат от провинцията. Нови изследвания обаче карат някои икономисти да опонират на десетилетия икономическа доктрина и да задават въпроса: Надценени ли са огромните градове? Класовата подвижност не е това, което беше. Можете да слушате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР