[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕАрогантността на антропоценаСпоред редица коментатори живеем в

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕАрогантността на антропоценаСпоред редица коментатори живеем в
Коментари Харесай

4+1 | За арогантността зад термина антропоцен, как ще се справи соларната индустрия без субсидии и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Арогантността на " антропоцена "

Според редица коментатори живеем в нова геологическа ера - антропоцена, в който хората интензивно въздействат на околната си среда и трансформират пейзажа. За някои хора тази ера е почнала преди 75 години с изобретението на нуклеарната бомба, за други е почнала преди 400 години с първото видимо повишаване на въглеродния двуокис в атмосферата от човешка активност. И в двата случая тя е просто краткотраен миг, а не ера, от географска позиция и се употребява по-скоро като ефектен термин. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въпросителните пред слънчевата промишленост в Съединени американски щати
През последните 12 години слънчевите панели се трансфораха в ужасно сполучлив бизнес и значима част от електроосигуряваща мрежа на Съединени американски щати. Това обаче се случи въз основата на големи дотации от обособените щати и от федералното държавно управление на страната. Тези дотации са на път да бъдат последователно спрени, а доста слънчеви компании в Силициевата котловина спорят, че това ще е пагубно за бранша. Прочетете повече тук.

За рядко обсъжданата разлика в заплащането
Проучване след изследване демонстрира разлика в заплащането сред левичарите и десняците, която варира сред 9 и 19%. Тази разлика в заплащането не е толкоз известна в медиите колкото тази сред половете, само че въпреки всичко съставлява въпрос на теоретичен интерес. Какво в неудобствата да си левичар води до приблизително по-ниски приходи? Прочетете повече тук.

Как Бърни Сандърс може да помогне на Тръмп
Бърни Сандърс за втори следващ път се пробва да завоюва демократическата номинация за президент в Съединени американски щати. Този път той има още по-малки шансове, а реториката му кара огромна част от демократичните претенденти да завият наляво. Анализ на The Economist показва, че това може да помогне на Тръмп през 2020 година - левият избор да се раздроби, а огромна част от почитателите на Бърни да не гласоподават за действителния претендент на Демократическата партия. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Кризата в Кашмир

Пълното осведомително затъмнение в Кашмир, наложено от Индия през последните седмици, прави новините оттова извънредно откъслечни и мъгляви. Екип на BBC на място и локални публицисти оповестяват за митинги по улиците и полицейско принуждение. Също можете да научите повече за това какво е да си отраснал в Кашмир през 80-те години на предишния век. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР