[Pexels] ЧЕТИРИ ИДЕИ ЗА ЧЕТЕНЕКакво губите заради брака?Бракът е престижен.

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ИДЕИ ЗА ЧЕТЕНЕКакво губите заради брака?Бракът е престижен.
Коментари Харесай

4+1 | Какво губите заради брака, как да преговаряме с деца и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ИДЕИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Какво губите поради брака?

Бракът е влиятелен. Обществото гледа на женитбата като на естественото и желателно развиване на една връзка. LGBT обществото се бори за правото на еднополови бракове и поради обществената легитимация, която ритуалът носи. Според разбор на Atlantic бракът обаче си има негативи и в модерния свят може да докара до изолираност на двойката от социума, както и до по-нечестно систематизиране на отговорностите у дома. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Как да преговаряме с дете съгласно специалисти
Една от значимите черти на множеството видове договаряния, които водим от ден за ден, е, че можем да си тръгнем, в случай че не ни харесват изискванията. Всеки ден доста от нас обаче би трябвало да спорят с хора, които не можем да изоставим или сменим - личните си деца. С тях рационалната логичност не всеки път работи. Експерти по договарянията дават препоръки по какъв начин да преговаряме с децата си или изобщо с вдетинени и ирационални човеци. Прочетете повече тук.

Как пиянството на другите ни въздейства финансово
Един от пет възрастни в Съединени американски щати е потърпевш от резултатите на " вторичното пиене ". Терминът не е толкоз известен колкото вторичното пушене, само че има сходна конотация. Пиенето унищожава човешките взаимоотношения и животи, само че може да се мери и финансово. Според изследване, поръчано от американските институции, " вторичното пиене " е коствало на стопанската система 249 милиарда $ единствено за 2010 година, а страната е платила 40% от цената. Прочетете повече тук.

Социалните медии улесняват научната връзка
В предишното контактите сред учени и по-широкото общество минаваха главно през научнопопулярните медии. Пропастта сред учените и междинния човек през днешния ден обаче се прекрачва все по-лесно заради резултатите на интернета. Научните послания, да вземем за пример за световното стопляне, стигат по по-директен път и е по-трудно да бъдат заровени от други вести. Прочетете повече тук.

И ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Орли против кокошкиq или по какъв начин да минем към органично фермерство

Когато Уил Харис наследява фамилната плантация от татко си, първоначално той продължава като него да употребява пестициди. После Харис обаче взема решение да премине към органично фермерство. Заменя химическата тор с огромни количества свободни кокошки, които бродят из фермата и фертилизират почвата. За жал, това притегля вниманието на също по този начин напълно свободните орли, живеещи в покрайнината. А орлите обичат пилешко. Интересната история можете да слушате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР